U ZASEOKU ZVEROTIĆI SLAB NAPON ILI NEMA STRUJE SKORO TRI MJESECA

Mještani MZ Vrševo, preciznije zaseok Zverotića, nemaju struje već tri mjeseca, tako da su primorani da kupuju gorivo za agregate ili čak da pale svijeće. Napajanje na niskonaponskoj mreži je toliko slabo da sijalična mjesta jedva osvjetljavaju prostorije u kojima borave. Kako je kazao portalu Radija Petnjica Ragip Zverotić, bojler, mašina za veš, frižider i ostali eletrični aparti su van funkcije zbog slabe električne energije i, iz očaja su se obratili portalu radija za pomoć.

„Ne znamo kome i gdje više da se žalimo. Ovo je haos sa strujom. Delegacija je išla u lokalnu upravu i predsjednik im je kazao da je uputio zahtjev elektrodistribuciji. Žalili smo se i elektrodistribuciji u Berane, ali sve se završi na obećanju. Prije nekih petnaest dana su izažli na teren, obišli trasu i konstatovali da treba da se pojača. Na tome se i završilo. Samo priča, obećanje i prazna demagogija. Mi i dalje moramo da se snalazimo da kupujemo gorivo za agregate i svijeće“, kaže za portal Ragip Zverotić.

Prema njegovim riječima, 15-tak domaćinstava, već tri mjeseca ima slabo napajanje sa električnom energijom. Koliko je struja slaba, najbolje govori podatak da osoba koja je zadužena da očitava strujomere, nije bila u mogućnosti da očita brojno stanje na strujomeru usled slabog napajanja.

„Ovo je bruka i sramota. U 21-om vijeku mi moramo da kupujemo svijeće a da ne pričam o upotrebi frižidera. Primorani smo da se iselimo jer nama bez struje nema života u Vrševu“, ističe Ragip Zverotić.
„Građani treba da znaju da to nije nadležnost opštine. Međutim, mi smo uvažili zahtjev mještana i sve što smo mogli da uradimo to je da uputimo zahtjev prema elektrodistribuciji. Koliko smo upućeni, nadležne službe rade na rješavanju tog problema kako bi se kvalitet snabdijevanja električnom energijom poboljšao“, saopštili su iz lokalne uprave.

DENIS BOŽOVIĆ