RAMČILOVIĆ: OČEKIVANJA OD OPŠTINE SU BILA VEĆA, ALI SAM IPAK ZADOVOLJAN

Sabro Ramčilović u studiju Radija Petnjica sa novinarkom Selmom Adrovič

Predsjednik Udruženja pčelara Petnjice Sabro Ramčilović, dugo se bavi pčelarstvom, a posljednje dvije godine se nalazi na čelu Udruženja.
,,Naše udruženje broji od 55 do 60 aktivnih članova. Mi smo dio Saveza pčelara Crne Gore i cilj našeg postojanja jeste podrška i pomoć svim našim pčelarima. Svaki član udruženja odnosno saveza pčelara ima određene povoljnosti i regrese od strane ministarstva koji im olakšavaju bavljenje ovom djelatnošću”, rekao je Ramčilović u našoj emisiji.
On je napomenuo da je u toku prethodnog perioda imalo nekih aktivnosti i pomaka od strane lokalne samouprave u cilju pomoći petnjičkim pčelarima a ono što je posebno istakao jeste pomoć od strane turske organizacije TIKA koja se tiče dodjele pčelinjih društava mladim pčelarima. Istakao je da se nada da će u narednom period biti još mnogo takvih i sličnih aktivnosti.
Sabro je u emisiji “Povodi” govorio i o problemima sa kojima se susreću građani Petnjice.
,,Želja svih nas je bila vraćanje statusa opštine Petnjici. Očekivanja jesu bila veća, uvijek može bolje, ali generalno, zadovoljni smo bar činjenicom da više ne moramo ići do Berana radi obavljanja osnovnih potreba kao što je prijavljivanje na Zavod za zapošljavanje ili vađenje izvoda. Nadam se da će se u narednom periodu poraditi i na drugim, za naše građane veoma bitnim, stvarima”, kaže Ramčilović.
Glavni problem Petnjice, prema njegovom mišljenju je iseljavanje mladih.
,,Svakog dana nam sve više mladih odlazi. Opština bez ljudi, pogotovo mladih, nema budućnost. Prvo bi trebali da se izborimo sa tim problemom pa da onda govorimo o drugim. Taj problem bi se mogao riješti obezbjeđivanjem radnih mjesta kako bi imali mogućnost da se zaposle i ovdje ostanu da žive. Osim toga, putna infrastruktura je loša i to je još jedan problem sa kojim se moramo suočiti”, zaključio je Ramčilović.
Reprizu ove emisije možete ispratiti u četvrtak od 10:15h.

Pokrovitelj emisije “Povodi” je Bošnjačka demokratska zajednica.

bdz