MURATOVIĆ: MANIFESTACIJA “BIHORSKO KULTURNO LJETO” ZNAČAJNA I ZA TURIZAM

Direktor Turističke organizacije Petnjice, Rešad Muratović je u Jutarnjem programu radija Petnjica  istakao zadovoljstvo zbog uspješne realizacije dijela programa festivala Bihorsko kulturno ljeto gdje je jedan od organizatora i turistička organizacija.

,,Osim festivala, za nas je u ovom periodu značajna i turistička ponuda za sve posjetioce Petnjice, a koja se ogleda u mogućnosti da posjete sve naše prirodne ljepote među kojima su najznačajnije, Radmanska klisura sa arheološkim nalazištem Torine, Bratimin vir, Murovske luke, etno selo ,,Vrelo Trpezi“…Za turiste je posebno zanimljiv obilazak naše džamije ali i svih drugih znamenitosti. Manifestacija Kulturno bihorsko ljeto okuplja sve građane Petnjice, našu dijasporu ali i goste iz drugih susjednih opština i zemalja. Ova manifestacija svake godine biva sve prepoznatljivija i sve više dobija na značaju zahvaljujući svojem bogatom programu i repertoaru koji smo prilagodili za svaki uzrast i interesovanja  koja našu opštinu prikazuje u najljepšem mogućem svjetlu“- rekao je Muratović.

On je najavio i naredne aktivnosti Turističke organizacije koje će biti realizovane samostalno ali i u saradnji sa Centrom za kulturu Petnjica. Neke od njih su koncert ,,Biseri narodnog melosa“ koji će biti realizovan u saradnji sa Centrom za kulturu na kojem će pjevati poznati muzičari, Zdravko Đuranović, Branka Šćepanović, Zoran Kalezić, Tanja Šeter, Esad Merulić, Igor Đurović, Nadžib Delić…kao i organizacija džipijade ,,Beauty of Bihor“ u saradnji sa opštinom Petnjica,  koja je prošle godine bila veoma uspješna.

SELMA ADROVIĆ