PARAGLADERI PRVI PUT NA BIHORSKOM NEBU

Danas su predstavnici paraglajding klubova “Sky” iz Berana i “Ikar” iz Bijelog Polja na čelu sa Densom Božovićem, paraglajderistom i ujedno tehničkim urednikom Radija Petnjica, ispitivali poletišta i obišli teren za prvi “Bihorski paraglajding kup” koji se održava u Petnjici u nedjelju.

Poletište na Koraćkom kršu, iako sa dobrim terenskim predpostavkama, danas se nije moglo koristiti zbog jakog leđnog vjetra. Drugo uzletište se nalazilo na suprotnoj strani, na Lazanskom brdu, odakle su paragladeri prvi put zaparali bihorsko nebo.

Nakon uspješnog polijetanja i slijetanja na livadi ispod kuće Isada Muratovića, iskusni piloti su analizirali i došli do zaključka da se može organizovati prvi Kup Bihora u nedelju, 23.jula. Sa kojeg od ova dva poletišta će se polijetat, zavisiće od pravca vjetra koji bude na dan takmičenja.

Sa paraglajderistima je bio i predsjednik TO Petnjica, Rešad Muratović koji se zahvalio Isadu Muratoviću koji je svojim terenskim autom prebaciovao pilote i opremu sa jednog do drugog uzletišta.
Početak revijalnog takmičenja odnosno okupljanja i registrovanja pilota u nedelju je zakazan za osam časova, a prvi letovi se mogu očekivati oko 10 časova.
Uz povoljne vremenske uslove nedelja će biti pravi praznik za Bihorce koji će pratiti takmičenje u disciplini precizno slijetanje na tačku.
U nedjelju je zakazana i emisija RTCG „Jutro iz gradova“, pa će spektakl biti zabilježen i na nacionalnom javnom servisu.

D.B.