TAKMIČENJE U BORILAČKIM VJEŠTINAMA PROMOVISALO PETNJICU

Proteklog vikenda Petnjica je ugostila preko 140 takmičara u boriličkim vještinama iz 12 država. U sali OŠ „Mahmut Adrović“ se osjećao borilački duh, a gledaoci su bili zadovoljni.

„Ovo je bila dobra prilika da se našim mladim ljudima pošalje snažna poruka da se bave sportom i ovo jeste bila najbolja afirmacija sporta kao i prilika da naši mladi vide kako to rade uspješni sportisti iz drugih država. Veliko je zadovoljstvo što je među njima bilo velikih sportskih majstora borilačkih vještina, kao što smo ugostili predsjednika Svetske tradicionalne karate asocijacije Šihana Danijela Angilerija iz Italije sa saradnicima, Enver Cakići iz Njemačke. Zadovoljstvo nam je tim veće što su oni bili oduševljeni kako publikom tako i prijemom od strane opštine“, izjavio je predsjednik opštine Samir Agović. Borilački dan je protekao u fer nadmetanju bez ijednog incidenta i bila je prava sportska manifestacije na kojoj bi pozavidjeli i mnogo veći centri.

Organizacija i imena iz svijeta borilačkih sportova koji su bili prisutni na borilačkom terenu sale može se kazat da je Petnjica stavljena na mapu borilačkih sportova, bar kada je organizacija u pitanju.

„Zahvlanost dugujemo i direktoru osnovne škole koji nam je ustupio prostor. Zahvalnost upućujemo i predsjedniku upravnog kluba Sambo iz Berana, dr Smaju Šabotiću kao i Žarku Jankoviću, treneru i promotera dana borilačkih vještina. Ovakva manifestacija je itekako doprinijela na afirmaciji našeg grada tako da je Petnjica, i pored toga što je jako malo mjesto, za vikend bila prestonica borilačkih sportova i da je u sali viđen veoma atraktivan nastup nekoliko istaknutih boraca koji su svojim nastupom pokazali da je sport važan za ljude i da on formira ljude kao ličnost. Na nama je svima da sportski duh i sport maksimalno afirmišemo“, zaključio je Samir Agović najavljujući da će ovakvih i sličnih manifestacija biti još i da će lokalna uprava pružiti snažnu podršku kako bi mlade generacije odvratili od bilo kakvih poroka.

Manifestacije je trajala preko četri ipo sata.
„Ono sto je najbitnije da napomenem je da sve što sam obećao ispunio sam a to je dovođenje najboljih u Petnjici. Prisustvovali prvak svijeta u brazilskoj džiu džici Vuk Aleksić koji je pokazao zašto je najbolji pobijedivši u 12 borbi sve svoje protivnike i osvojio zlatnu medalju u Petnjici. Evropska šampionka Jadranka Krunic je i u Petnjici pokazala zašto je najbolja u svojoj kategoriji pobijedivši u finalu takmičarku iz Crne Gore“, kaže za portal radija Žarko Janković.
U borbi dana između hrvatskog borca Lari Šare i albanskog borca Rubin Zuna za pojas internacionalnog šampiona trijumfovao je Hrvat rezultatom 5-0.
Domaćin ovog turnira Sambo klub Berane osvojio je šest zlatnih, jednu bronzanu medalju u disciplini sambo, dok u disciplini combat sambo domaćin je osvojio sedam zlatnih medalja.
Najmlađi član iz ekipe domaćina Strahinja Ivanović šest godina je protiv borca iz Albanije Toza Tozaja u discipliki kick box trijumfovao i osvoji zlatnu medalju i pehar.
U disciplini kick box titulu najboljeg kluba ponio je kick box klub Univerzum iz Rožaja dok je u ostalim disciplinama tu titulu ponijeli su u sambou KBS Lokomotiva iz Brčkog.