TIKA DONIRALA PČELINJA DRUŠTVA PČELARIMA IZ PETNJICE

TIKA podijelila pčelinja društva bihorskim pčelarima.

TIKA je juče, kako je i najavljeno, donirala po tri pčelinja društva za sedamnaest pčelara sa teritorije petnjičke opštine. Dodjela pčelinjih društava je bila upriličena u Gusarama gdje je prisustvovao i predsjednik  petnjičkog saveza pčelara, Sabro Ramčilović.

On je za tu priliku pozvao sve pčelare kojima je namijenjena ova donacija da se pridruže svečanom činu dodjele.

,,Ova donacija je veoma značajna za naše pčelare i predstavlja veoma bitan doprinos. TIKA je oduvijek bila organizacija koja je okrenuta ka našoj opštini, u šta smo mogli da se uvjerimo u nekoliko navrata, a evo sada i mi pčelari imamo mogućnost da budemo dio toga. Ovom prilikom im se veoma zahvaljujem, kako u svoje ime tako i ime svih onih koji su dio ovog projekta“, istakao je Ramčilović.

Podsjećamo, TIKA je nedavno donirala i deset plastenika sa dodatnom opremom petnjičkim poljoprivrednim proizvođačima, zatim dodjelu sjemena…a sve to u cilju poboljšanja poljoprivrede na području opštine.

Prošle sedmice su predstavnici ove organizacije boravili u Petnjici gdje su sa predstavnicima opštine razgovarali o planovima za naredni period i tom prilikom su zaključili realizaciju i ovog projekta.

SELMA ADROVIĆ