PETNJICA PRVI PUT NA MOSI – PRIZNANJE ZA NAJKOREKTNIJU EKIPU NA IGRAMA

Proteklog vikenda u Pljevljima su završene 54.MOSI igre, a prvi put su učestvovale i ekipe iz Petnjice. Ekipe iz Petnjice su ostvarile zapažene rezultate, a uspjeh još više dobija na značaju ako se uzme u obzir da je sport u jednoj od najmlađih crnogorskih opština tek na početku svog razvoja. Ako se tome doda da je na igrama učešće uzelo 32 opštine, onda rezultat Petnjičana dobija još više na značaju.

Petnjičani su imali prijavljene ekipe u šest disciplina. Ekipa u šahu je zauzela osmo mjesto, dok je ekipa u disciplini odbojka na pijesku zauzela šesto mjesto. Fudbaleri su bili 15, dok je ekipa u sportskom ribolovu zauzela 12 mjesto. Najprijatnije iznenađenje, uz šahiste, jeste ekipa u streljaštvu koja je u izuzetno jakoj konkurenciji zauzela šesto mjesto u ekipnoj konkurenciji. Malo je nedostajalo da strelci iz Petnjice donesu svojoj opštini prvu medalju sa MOSI igara i tako uđu u istoriju sporta u Bihoru.

Međutim, najveće i najdraže priznanje za sve predstavnike opštine Petnjica jeste ono koje su dobili za najbolju ekipu u sportskom ponašanju – Fer Play. Za Petnjicu je nastupilo 18 takmičara, a među njima su bila i dva takmičara iz dijaspore, iz Holandije i Luxemburga. „Zadovljni smo ostvarenim rezultatima na našem prvom učešću. Nadamo se da će, kako se bude razvijala naša opština, razvijati i naš sport i da ćemo na nekim narednim MOS igrama uspjeti da ostvarimo još bolji rezultat i još bolje da predstavimo našu opštinu. Prezadovoljni smo i za nas je veliko priznanje da smo najbolja ekipa u sportskom ponašanju na ovim 54. MOSI igrama“, kazao je Denis Šabotić, rukovodilac petnjičke ekipe.

Učešćem i postignutim rezultatima kao i načinom prezentovanja opštine Petnjica bio je zadovoljan i predsjednik opštine Samir Agović.

„Bilo je zadovoljstvo prisustvovati tom događaju. Naša ekipa se predstavila sjajno. Dobili smo priznanje za Fer play ekipa što je prestižno priznanje na MOSI igrama i ovo je dobra motivacija. Zahvalan sam domaćinu, gradu Pljevljima. Posebno je ostavilo utisak kada je bilo predstavljanje ekipe Petnjice kada je naša ekipa na gradskom stadionu, na defileu, ogroman aplauz sa tribina prepunog stadiona se čuo. Naši sportisti su bili ponosni na dužinu i snagu aplauza. Najveća smotra amaterskog sporta na Balkanu.

DENIS BOŽOVIĆ