BIHORSKO KULTURNO LJETO – PUN PROGRAM DO KRAJA NEDJELJE

Bihorsko kulturno ljeto

U nastavku festivala Bihorsko kulturno ljeto ove sedmice pun program. Večeras od 20h možete pratiti pozorišnu predstavu ,,Posljednji čin komedije smrti” koja se igra po tekstu Zorana Pejkovskog, adaptacije i režije Gorana Bjelanovića. Organizator je JU Centar za kulturu Petnjica.

U srijedu, 12. jula, biće organizovano svečano otvaranje manifestacije, X Festival priče-Zavičajne staze Bihor 2017-Magija ženskog pisma, u divan bašči od 19:30h.

U sklopu programa moći ćete da uživate u prvoj izložbi mladih umjetnica Alme Rastoder i Alise Rujović, izložbi slika talentovanih učenjka OŠ Petnjica, promociji zbirke priča sa prošlogodišnjeg Festivala, promociji odabrane poezije Faiza Softića, insertu iz drame Rebeke Čilović i plesnoj grupi DUGA, smotri domaće radinosti, tradicionalnom plamenu julskih vatri koje najavljuju ljeto…Organizatori su NVO Centar za kulturu Bihor i NVU Centar za seoski razvoj.

U petak će sa radom početi škola kreativnog pisanja i brisanja u 16h. Škola je edukativnog karaktera a predavač će, kao i prošle godine, biti Enes Halilović. Istog dana od 20h ćete moći da prisustvujete književnoj večeri pod nazivom ,,Savremeno žensko pismo u bošnjačkoj literaturi”.

Moderator će biti Enes Halilović a učesnici: mr Altijana Dreković, Birsena Džanković, Seniha Pepić, mr Ksenija Rakočević, Dijana Tiganj i Rebeka Čilović.

U subotu će takođe biti održana škola kreativnog pisanja i brisanja u 10h a od 20h u divan bašči književno veče romansijera, pripovijedača i dramskog pisca Stamena Milovanovića.

U nedjelju, šesnaestog jula možete ispratiti veoma značajan sportski događaj-MARTIAL ARTS DAY MONTENEGRO-PETNJICA 2017. Riječ je o borbi za šampiona Evrope u Karateu: Lari Šare (Hrvatska-Rubin Zuna/Albanija) a održaće se u sali JU OŠ Mahmut Adrović u 13h. Organizatori su: Sambo klub Berane, opština Petnjica i JU Centar za kulturu Petnjica.

O svim ovim događajima možete čitati na našem portalu.

SELMA ADROVIĆ