VEČERAS OTVARANJE BIHORSKOG KULTURNOG LJETA, PRENOS NA RADIJU PETNJICA

Izložbom slika slikarke Majde Mučić „Šapat duše“, večeras će u sali Centra za kulturu u Petnjici biti otvorena manifestacija IV Bihorsko kulturno ljeto. Nakon izložbe, od 20 časova biće upriličena promocija knjige autorke Rebeke Čilović, ,,Album za prognane“. Rebeka je za portal Radija Petnjica istakla da joj je čast što otvara ovako značajnu manifestaciju koja je postala prepoznatljiva u regionu. Za svoje poeziju je istakla nije komercijalizovana, da prati svoje osjećaje i produkt tih osjećaja su njene pjesme. Njena maksima jeste Ko povijen nad knjigom stoji on, uspravno svijetom korača. “Vodjena tom mišlju, trudila sam se da izgradim svoj mikrokosmos, satkan od čestica. Slika i riječ su neraskidivi elementi u njemu. Zato se moja zbirka  (nimalo slučajno ) i zove “Album za prognane”. Moje cijelo biće pripada poeziji i moja moć je u stihovima. Samo me poezija može spasiti i samo nas znanje dovodi do mogućnosti da raskivamo tajne postojanja“, istakla je Rebeka Čilović za portal radija koja je pozvala Petnjičane da prisustvuju tamo, kako ona kaže, gdje je za nju sve počelo. „Dragi Bihorci, prijatelji, pozivam vas da večeras budete moji gosti tamo gdje je za mene sve i počelo. U Mojoj i vašoj Petnjici, u Centru za kulturu u 20 :00h. Neka poezija živi“, zaključila je Rebeka.

O knjizi će govoriti Ljerka Petković i Enes Halilović dok će moderator biti Milena Bubanja. Stihove će kazivati: Irina Zečević, Milica Lutovac Marković, Rebeka Čilović i Nataša Milić. Promocija će početi u 20h.

Bihorsko kulturno ljeto organizuju Centar za kulturu Petnjica i NVO Centar za kulturu Bihor Otvaranje i večerašnji program Bihorskog kulturnog ljeta radio Petnjica će prenositi uživo.

DENIS BOŽOVIĆ