MURATOVIĆU NAGRADA ZA NAJBOLJU PARTNERSKU IGRU

Emir Muratović

Na ovogodišnjem ,,Festivalu dramskih amatera Crne Gore” koji se održava već duži niz godina u Bijelopoljskom pozorištu, predstavljeno je 14 predstava. Žiri u sastavu: Moamer Kasumović, svima dobro poznat u TV serijalu Lud zbunjen normalan kao Damir Fazlinović, Danilo Marunović, mladi crnogrski reditelj i Blagota Eraković su odlučili da Nagrada za najbolju partnersku igru pripadne našem Petnjičaninu, Emiru Muratoviću koji se aktivno bavi glumom već više od 4 godine. Na festivalu Emir Muratović je predstavljao Petnjicu igrajući u predstavi ,,Poslednji čin komedije smrti” poznatog režisera Gorana Bjelanovića.
Tim povodom za Radio Petnjica, naš mladi glumac kaže sledeće:
“Smatram da ovo nije samo moj uspjeh, nije samo promocije mene lično, već i uspjeh i dobra promocija Petnjice i Bihora. Aktivno se bavim glumom oko 4 godine. Moje prvo pojavljivanje na ovako značajnom festivalu, koji traje skoro pola vijeka, a završi se nagradom, mislim da se ne može opisati riječima. Dobiti nagradu na jednom festivalu, za mene je veliki podstrek i vjetar u leđa, da nastavim da se bavim glumom”, rekao je Muratović.
Nagrada za najbolji partnerski odnos, najbolju partnersku igru dobio je zajedno sa Vladom Tomovićem, najpoznatijim glumcem amaterskog pozorišta na našim prostorima.
“Stati uz rame i primiti nagradu sa jednim takvim glumcem kao što je Tomović za mene znači samo satisfakciju da se još ozbiljnije posveti ovom poslu i da nastavi i dalje da radi.
Želja i san mi je da upišem akademiju na Cetinju. Volio bih da i dalje nastavim saradnju kako sa ljudima iz svijeta glume iz Berana, tako i iz Bijelog Polja a i šire. Sarađivao sam i igrao predstave i sa glumcima iz Srbije, pa slobodno mogu reći da gluma, kao i druge umetnosti, povezuje i spaja ljude širom granica. Predstavu ,,Poslednji čin komedije smrti” režirao je Goran Bjelanović, meni je pripala čast da budem dio predstave, na čemu sam mu veoma zahvalan. Posle uspešne saradnje kako sa Goranom tako i sa ostatkom glumačke ekipe, nadam se da ćemo se u skoroj budućnosti ponovo predstaviti publici Crne Gore a i šire, sa nekim novim pozorišnim komadom. Za kraj, dodao bih još i to da ću se boriti da Petnjicu predstavljam u što boljem svjetlu, i da ću neumorno raditi na ostvarenju svog sna, za sad sam na dobrom putu ka cilju”, zaključio je Muratović.

D.B.