BOŠNJAČKA STRANKA ORGANIZOVALA IFTAR U PETNJICI

Večaras je OO Bošnjačke stranke u Petnjici organizovao iftar. Iftarilo je 110 postača. Prisutnima se obratio predsjednik  Adnana Muhović.

“Poštovani sugrađani, uvažene džematlije, dragi prijatelji, sve vas srdačno selamim u ime OOBS-a i u svoje lično ime. Hvala vam što ste u ovolikom broju došli da u ovom mubarek danu i mjesecu Ramazanu zajedno iftarimo, pokazajući time jedinstvo u vjeri koja je putokaz čovječanstvu, ali i jedinstvo u istrajnosti, odlučnosti i opstojnosti, a ne u podaništvu i poslušnosti prema nikome, osim prema Uzvišenom Stvoritelju. Ramazan je mjesec odricanja u ime Allaha, mjesec tolerancije i suživota, bratske ljubavi i sloge, ali i neiscrpne borbe za prava našeg naroda na ovim prostorima, vjerska i nacionalna.  Bošnjacka stranka tradicionalno organizuje iftar svake godine, a ovaj se razlikuje od iftara iz prethodnih godina zato što se organizuje u zgradi Islamskog centra koji je sagrađen za vrijeme mandata ovog medžlisa Islamske zajednice, što mi je čast i pričinjava veliko zadovoljstvo. Na kraju, obzirom da je ovo pretposlednji dan Ramazana, želim da vam u ime Bošnjacke stranke i svoje lično čestitam Bajram, u želji da ga u zdravlju, rahatluku i sveukupnoj sreći provedete sa svojim najbližima. Es-selamu alejkum i hvala Vam”, rekao je Muhović na iftaru u Petnjici.

Prisutnima se obratio i glavni imam medžlisa IZ Petnjica Husein ef. ramčilović koji se zahvalio organizatoru BS-u i govorio o vrijednostima Ramazana.