LOKALNA UPRAVA PODIJELILA SOLARNE PANELE

Adis Ličina: Podjela solarnih panela

Danas je u skupštinskoj sali opštine Petnica izvršena dodjela solarnih panela za 13 korisnika koji su aplicirali na javni poziv koji je lokalna uprava raspisala u martu ove godine.

U ovoj godini, kako je kazao Adis Ličina iz lokalne uprave, čitav proces je tekao tako da se završi u prvoj polovini godine kako bi korisnici i poljoprivredni proizvođači, koji izlaze na katunima imali na vrijeme ovaj, za njih veoma važan izvor električne energije.

„Ističem da se ovo može smatrati kao jednokratna pomoć našim građanima koji izlaze na katune, jer smo ušli u veoma ozbiljnu priču elektrifikacije katuna. Tu prije svega mislim na mjesta kao što su Pločnik i Lađevci i dr. Nadam se da su poljoprivredni proizvođači zadovoljni i da će im se uslovi boravka na katunima znatno poboljšati“, istakao je Adis Ličina.

Kao i prošle godine, opština će učestvovati sa 70% finansiranja a ostalih 30% učestvuju korisnici solarnih panela.

Za Ekrema Agovića ovaj panel znači poboljšanje uslova života na katunima.

“Znači dosta, znači da se ne nosimo sa lampama i fenjerima. Tri sijalična mjesta i punjač da napunimo telefon da se ne šetamo od planine do sela da bi smo napunili telefone“, kaže Ekrem Agović iz Gornje Vrbice koji ljeti boravi na katun Agovske bare.

DENIS BOŽOVIĆ