USPJEŠNO VEČE ROŽAJSKE KULTURE U PETNJICI

Centar za kulturu Petnjica je u saradnji sa Centrom za kulturu iz Rožaja organizovao manifestaciju pod nazivom ,,Veče rožajske kulture“. Posjetioci manifestacije su imali priliku da uživaju u bogatom i raznovrsnom sadržaju, a bila je upriličena i izložba slika likovnog kluba ,,Kula“ iz Rožaja.

Pored bogatog folklorno-muzičkog programa, publici su se predstavili i drugi muzički i umjetnički talenti iz Rožaja: hor ,,Ilham“, etno grupa ,,Teferidž“, plesni studio ,,Pahulje“ i poznati pjevači Mirsad Tarhaniš i Adis Murić zatim Đulja Šabanaj, Damija Hadžić, Dalija Kurtagić, Dženan Kajević...

Programu su prisustvovali i članovi Udruženja paraplegičara iz Rožaja koji su boravili u posjeti prijateljima iz petnjičkog udruženja. Kulturni program je vodio Safet Vrbički.

Prisutnima se kratko obratio i predsjednik opštine Petnjica, Samir Agović.

Direktor Centra za kulturu Petnjica, Sinan Tiganj, rekao je da ovo gostovanje jedan od dokaza i potvrda da moraju biti oslonjeni jedni na druge i da duh zajedništva Petnjice i Rožaja mora živjeti.

,,Naša saradnja je još više učvršćena ovim kompletnim kulturnim programom i ja se ovom prilikom zahvaljujem direktoru Sulejmanu Beći Kujeviću na divnoj večeri. Ovo je i najava veoma bogatog IV Bihorskog kulturnog ljeta koje počinje 03.07.2017. godine“- rekao je Tiganj.

SELMA ADROVIĆ