SAMIR RAMDEDOVIĆ PRVI BIHORAC KOJI SE BAVI ZEČARSTVOM

Samir Ramdedović

Samir Ramdedović je jedini Bihorac koji se bavi zečarstvom.

,,Ovu ideju sam sam osmislio, razradio i evo već polako otpočinjem sa realizacijom. Za sada imam više od 50 zečeva, a u skorijoj budućnosti planiram da broj makar udvostručim. Cilj mi je da se bavim proizvodnjom kvalitetnog zečijeg mesa i zečije kože. Na tome već aktivno radim iako taj posao nije lak s obzirnom na to da sam krenuo od nule“, rekao je Ramdedović.

On je za Jutarnji program radija Petnjica govorio i o značaju i kvalitetu zečijeg mesa i o tome kako bi se ono moglo plasirati i koristiti prvo u Petnjici, a onda bi plasiranje moglo da ide i van petnjičke teritorije.

,,Zečije meso je veoma kvalitetno i cilj mi je da plasman mojih proizvoda bude prvo na području Petnjice. Smatram da naši ugostiteljski objekti na svom meniju treba da imaju i zečije meso, kao što je imaju svi prestižni restorani. Već sam imao neke kontakte koji se tiču plasmana zečije kože i nadam se da ću i tu ostvariti moju zamisao“, zaključio je Ramdedović.

Ramdedović je rekao i to da bi mu za dalje razvijanje ove  ideje bila značajna i podrška i pomoć petnjičke lokalne samouprave koju i očekuje.

SELMA ADROVIĆ