OO SDP PETNJICA: PRIČE DPS O PEŠKIRIMA ZAVRŠIĆE KAO ONA O NAMJEŠTAJU

OOSDP Petnjica

OOSDP Petnjica je reagovao na navode iznesene u saopštenju OO DPS Petnjica. saopštenje prenosimo integralno.

 

Način dosadašnjeg ponašanja izvršioca lokalne vlasti jasno ukazuje da vlast Opštinu Petnjica doživljava kao privatno vlasništvo, što Predsjednik opštine lično potvrđuje svakim slovom u svojem jako nervoznom poslednjem reagovanju upućenom SDP-u.

Izgleda da vođe DPS-a još ne mogu da prežale kongres SDP-a. Vi ste onima koji su poklekli i koji su vam dali ovakve lažne informacije zbog istih napravili i partiju koja vam služi za isključivi obračun sa SDP-om, a pojedince veoma dobro i nagradili. Neko zatvaranje vam je non stop u glavi, vjerovatno zbog velikog broja zatvorenih vaših partijskih drugova koji su se umjesto javnim interesom bavili organizovanjem kriminalnih grupa i to sve priznali. Nervozni ste jer dočekujete dan vaše partije bez prisustva vašeg mentora predsjednika savjeta vaše partije.

Obzirom na stručnost i lošu namjeru skupštinske službe, i to u čijoj je ona službi suštinski, što je ista pokazala oko pojašnjavanja kriterijuma za formiranje žirija za dodjelu opštinske nagrade 4.avgust, ne bi čudilo ni to da je usled našeg pritiska ista pribjegla krivotvorenju datuma predaje prijedloga završnog računa, jer „da je blagovremeno i bez žurbe“ podnešen prijedlog završnog računa govori i činjenica da se predlagač pozvao na pogrešan zakon, i uz netačan pravni osnov, predlagač se oslonio na Zakon o lokalnoj samoupravi i njegove članove koji regulišu prava i obaveze Predsjednika Skupštine (kojeg Petnjica nema) i sekretara Skupštine, umjesto da se pozove na Zakon o finansiranju lokalne samouprave, koji je u ovom slučaju važeći. Ali to sada nije bitno, ono što je bitno je da je naš cilj ostvaren i da je prijedlog na kraju „blagovremeno“ podnešen, na naše zadovoljstvo, uz naravno apel da se isprave svi ovi pravni propusti.

Da je deseti dio vaše priče o zapošljenosti djelimično tačan građani bi bili izuzetno zadovoljni, a SDP kao ozbiljan politički subjekt vam uputio pohvale. Govorite o imaginarnim zaposlenim ljudima u Petnjici, nekim bezimenim i nepostojećim ljudima.

Saradnju sa dijasporom ste odmah na početku jako udarili davanjem 5000 eura od novca građana da biste dobro poznatom aferom zadovoljili tadašnjeg partnera, i zasmijali cjelokupnu javnost.

Vaših 61 posto o kojima govorite su jako mali ako je poznat način na koji ste došli do toga, ucjenama, prijetnjama, zastrašivanjima, lažnim obećanjima, kupovinom, zloupotrebom opštinskih i državnih resursa pred izbore, na sami dan izbora itd.

Takođe se bojimo da će vaša priče o peškirima završiti kao i priča o fabrici namještaja. A bilo bi nam drago ako biste nas demantovali i ubrzo nam dali imena zaposlenih Petnjičana u pomenutoj fabrici, i radovali bismo se tome iskreno i u njihovo ime.

Umjesto ovakve nervoze pojedinih predstavnika koji primaju platu iz budžeta, odnosno od nas građana, očekivali smo i da se bave onim stvarima za koje su dobro plaćeni, i da će brinuti o tim stvarima i poslovima.

Trebali biste biti nervozni zbog prekonoćnog produženog roka završetka dionice puta Petnjica-Berane, pa umjesto predviđenog roka koji je bio avgust 2017.godine, sada stoji da ćemo završetak ove dionice vidjeti u martu 2018. godine, što bi čak i bilo dobro, ukoliko bude istinito, a ponešeni dosadašnjim iskustvom sumnjamo da će, a nadamo se. Da ne govorimo o tome kada će taj put građani Petnjice dočekati ako se nastavi ovim tempom, a hoće dok god vi i vama slični budete na vlasti.

Takođe nervozu biste trebali demonstrirati zbog nerealizovanih sredstava iz budžeta za 2016.godinu, kao što su npr. 200000 eura za neki samo vama poznati objekat ili možda zbog 60000 za nabavku vozila za prevoz otpada i vozila za čišćenje snijega itd. Samo za nerealizaciju nečega od pomenutog odgovoran čovjek bi podnio ostavku, pa i kompletna vlast, ali vama se ne ostavljaju plate koje su jako velike ako ih uporedite sa primanjima građana koje biste trebali da predstavljate.

Trebali biste biti nervozni, kao što su u ovom slučaju svi bihorski građani, zbog toga što je u petnjičkim osnovnim školama ove godine upisan rekordno mali broj prvaka, svega njih 58. Takođe i svakodnevno odseljavanje bi trebalo da vam bude realan osnov za nervozu. Teško je i izbrojati koliko je Bihoraca odselilo iz našeg kraja autobusima Simon vojaža i drugih prevoznika.

Nervozu biste trebali pokazati i zbog ukidanja nadoknada majkama, dok u isto vrijeme svoje plate niste smanjili iako je i o tome donešena odluka.

Vi ste bukvalno od svojih nalogodavaca shvatili da platu možete imati samo ako izmišljate loše priče o SDP-u. To je svima vama koji to radite loš put.

SDP-a itekako ima, bilo ga je i 90-ih, a sada i više nego 90-ih kada su ovi „nervozni“ bili u koaliciji sa Slobodanom Miloševićem i dijelili političke ideale Vojislava Šešelja. Vidimo da vas je amnezija dobro uhvatila, ali se komšijski bojimo da će vas ubrzo uhvatiti i depresija kao neke vaše partijske vođe.