ODRŽANA KONVENCIJA SD PETNJICE

Konvencija SD Petnjice

U Petnjici je održana Druga izborna konvencija Socijaldemokrata Petnjice na kojoj su 78 prisutnih delegata izabrali novi sastav Opštinskog odbora koji broji 35 članova. Na konvenciji je iskazano zadovoljstvo dosadašnjim radom Petnjičkog odbora Socijaldemokrata, te potenciran evidentan rast podrške, na način što svakodnevno naše aktivnosti podržavaju Bihorci prepoznajući naš rad u cilju, prije svega, poboljšanja životnog standarda stanovnika Petnjice i zaustavljanja procesa migracije mladih ljudi sa ovog područija.

Prisutnima su se, između ostalih, obratili Isljam Ćeman , dosadašnji predsjednik OO SD Petnjica i Hajriz Adrović sekretar odbora, koji su podnijeli detaljan izvještaj o  radu odbora u proteklom periodu. Takođe pristune je pozdravio i mendažer Opštinskog odbora SD Petnjica Elvir Klica.

Prisutnima se obratio i Mr Safet Korać član predsjedništva SD CG i pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Crne Gore koji je je potencirao značaj stvaranja jedne istinske partije koja gaji izvornu i vječnu  socijaldemokratsku ideju, i iskazao zadovoljstvo što su upravo Socijaldemokrate uspjele da sačuvaju Crnu Goru od onih koji bi rado da je nema i da sačuvaju njen evro-atlantski kurs. Međutim, sada se moramo posvetiti ubrazanom razvoju Crne Gore i same Petnjice kako bi se stvorili preduslovi da njeni građani imaju dobar život, zaposlenje, kvalitetno zdravstvo i obrazovanje,  kulturne i sportske sadržaje i sve druge stvari koje Petnjičani zaslužuju.

Ministar zdravlja i član Predsjedništva SD CG Dr Kenan Hrapović, pozdravljajući prisutne, najavio je , u cilju stvaranja boljih uslova za život na ovom prelijepom područiju, reativno brzo otvaranje Doma zdravlja u Petnjici sa svim potrebnim sadržajima kao što imaju i druge crnogorske Opštine. Takodje, on je istakao da se radi već na izmjeni Zakona iz zdravstvene oblasti koji će  to omogućiti , kao i organizovanje službe hitne pomoći kako bi Petnjičani u svom kraju mogli da ostvare cjelokupnu zdravstvenu zaštitu. Iskazao je zadovoljstvo zbog  dobrog funckionisanja Filijale Fonda zdravstva u Petnjici u kojoj već ima registrovano preko 3 hiljade osiguranika.

Potpredsjednik SD CG i ministar prosvjete Dr Damir Šehović je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim radom Opštinskog odbora Petnjica, te istakao da će kadrovi Socijaldemorkata Crne Gore u izvršnoj vlasti i dalje nastaviti da snažno, kao i do sada,  podržavaju i realizuju sve zdrave inicijative koje su potrebne ovom kraju. Podsjetio je na svoje zalaganje, 3 godine uzastopno, da Petnjica dobije novčana sredstva Iz Egalizacionog fonda  koja su od krucijalne važnosti za funkcionisanje administracije te izrazio zadovoljstvo što je upravo on svojim amandmanima omogućio da Opština Petnjica nesmetano funkcioniše. Istakao je da je Vlada ove godine obezbijedila značajna sredstva koja će biti utrošena za kapitalne projekte u Petnjici kroz dalju gradnju vodovoda za sela Johovice, Radmanci, Godočelje i Tucanje zašta je oprediljeljeno oko sto hiljada eura, izrade magistalnog puta Petnjica –Berane. U tom smislu je posebno iskazao zadovoljstvo zbog završetka radova na administrativnoj zgradi Opštine.

On je u susret lokalnim izborima, koji se očekuju na jesen, u Petnjici iznio očekvanja da će se nastaviti trend rasta Socijaldemorata sličan onome u Nikšiću gdje je naša partija porasla više nego tri puta i u Herceg Novom  više nego dva puta, što dokazuje da će SD U Petnjici biti nezaobilazan činilac buduće vlasti.

Na  konvenciji u novi sastav opštinskog odbora, koji broji 35 članova, Socijaldemokrata Petnjice izabrani su :

Mr Safet Korać, Isljam Ćeman-profesor, Armin Skenderović-dipl.pravnik, Zeid Škrijelj, dipl.ekonomista, Hajriz Adrović, dipl.pravnik, Irma Osmanović-ekonomski tehničar, Refik Latić-dipl.ekonomista, Alen Adrović-diplomirani menadzer, Edina Škrijelj-medicinski tehničar, Isad Mehović-profesor, Aldin Zverotić-student, Arslan Avdo Korać-profesor, Asmir Osmanović-diplomirani ekonomsita, Mersudin Rastoder-profesor, Anis Adrović-ing.poljoprivrede, Edis Zverotić-ing.poljoprvrede, Sadat Adrović-profesor, Ajderpašić Denis-mašinski tehničar, Korać Sead-drvni tehničar, Arnes Latić-preduzetnik, Rahima Adrović-diplomirani psiholog, Muratović Ines-mašinski tehničar, Dino Adrović-student, Haris Korać-student, Džefika Adrović-student, Irfan Ajderpašić-student, Haris Ćeman – student, Adnan Kočan-veterinarski tehničar, Esko Adrović-radnik, Amel Tiganj-radnik, Eldetijan Škrijelj-mašinski tehničar, Vejsel Omsanović, ekonomski tehničar, Almin Novalić-poljoprivrednik, Fetah Ćeman-penzioner, Ermin Novalićmašinski tehničar.