MUFTIJA KUJEVIĆ PRUSTVOVAO IFTARU U PETNJICI

Juče je u organizaciji Muftijstva sandžačkog priređen je iftar u prostorijama “Škole Kur'ana časnog” u Petnjici.
Pored velikog broja džamatlija iftaru je prisustvovao potpredsjednik opšine Petnjica i drugi predstavnici javnog i kulturnog života na Bihoru.

Nakon što je profesor  “Škole Kur'ana časnog” u Petnjici Enko ef. Korać napravio kratak uvod skupu se obratio Muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević koji je govorio o ljepotama vjere Islama.

On je između ostalog rekao :
“Uzvišeni Allah nam je propisao ono što je dobro i korisno za nas. On želi da nam olakša a ne želi da nam oteža. Ništa nam nije propisao teško u vjeri.
Nama je naređeno da imamo lijepo mišljenje o Allahu i Njegovoj vjeri a suprotno mišljenje može imati samo onaj koji nema znanja. Neznanje je veliki neprijatelj.
Mi smo oduvijek bili privrženi istini i tako treba da bude sada i u buduće”, istakao je Muftija Kujević.

Na kraju se osvrnuo i na vakufsku parcelu i zgradu koja se uveliko gradi na njoj u Petnjici.

” Naši vrijedni ljudi sa Bihora koji žive u Luksemburgu su kupili ovu parcelu a kasnije se donacijama i drugih dobrotvora uradilo sve ovo. Bitno je shvatiti da svi  imamo obavezu da pomognemo ovaj hajrli posao te da svaki od nas ima svoj kvadratni metar u vakufskom naučno kulturnom centru Sandžak a koji će nam biti izvor sevaba do Sudnjeg dana”, zaključio je Muftija Sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević.