OPŠTINA NABAVLJA SOLARNE PANELE ZA POLJOPRIVREDNIKE

Samir Agović u svojoj kancelariji

Lokalna samouprava je i ove godine kroz agrobudžet izdvojila sredstva kako bi pomogla  poljoprivrednim proizvođačima u nabavci solarnih panela.

,,Za ovaj projekat se prijavilo trinaest poljoprivrednih proizvođa i svi oni zadovoljavaju uslove tako da će se ubrzo otpočeti procedura nabavke trinaest solarnih panela. Ova aktivnost je nastavak prošlogodišnje akcije i ako bude potrebe sprovest ćemo je i naredne, a sve u cilju pomoći našim poljoprivrednim proizvođačima u dobijanju električne energije jer dobro znamo kako je teško kada se nalazite na udaljenom mjestu a nemate mogućnosti čak ni da dopunite telefonsku bateriju”, rekao je Agović.

Agović je za naš portal rekao i to da je opština preuzela obavezu da za nabavku solarnih panela obezbijedi 70 odsto troškova, dok će poljoprivredni proizvođači imati učešće od 30 posto.

,,Na ovaj način pokazujemo brigu o našim poljoprivrednim proizvođačima kao i razumijevanje za otežane uslove života i rada kada se nalaze na katunima. Pomoć ćemo im pružiti i u oblasti putne infrastrukture gdje planiramo sanaciju svih puteva koji vode do katuna”, zaključio je Agović.

SELMA ADROVIĆ