PETNJIČKIM ULICAMA ŠETALI I NAJMLAĐI

Djeca iz petnjičkog vrtića su u petak povodom male mature šetali petnjičkim ulicama uz pratnju svojih roditelja i vaspitačice Hajruše Muratović. Tom prilikom su posjetili i predsjednika opštine Petnjica, Samira Agovića.

Vrtić u Petnjici je isturena jedinica beranskog gradskog vrtića ,,Radmila Nedić“. On broji tridesetčetvoro djece, a njih 15 su školarci.

Vaspitačica Muratović je za naš portal rekla da je postojanje vrtića za našu opštinu veoma značajno i korisno.

,,Od samog otvaranja ove isturene jedinice 2004/2005 godine, ispratili smo dosta generacija. Jako je značajno socijalizovati djecu prije polaska u školu i kvalitetno ih pripremiti, što je nama i glavni cilj. Roditelji su zadovoljni i to nam daje posebnu energiju i volju za rad. O tome najbolje svjedoče njihovi gestovi jer smo prije neki dan imali donaciju od strane bivših polaznica vrtića, odnosno jednih iz prve generacije od postojanja ove jedinice. Riječ je o donaciji igračaka od strane Elme i Erne Rastoder koje sada žive u Luksemburgu “, rekla je Muratović.

Ona je tom prilikom zamolila sve one koji imaju mogućnost da učestvuju u ovakvim i sličnim  donacijama da obraduju naše mališane i pomognu i olakšaju rad vrtića.

SELMA ADROVIĆ