PENZIONERI ĆE IMATI SVOJU KANCELARIJU U NOVOJ ZGRADI OPŠTINE

Petnjičku opštinu u petak je prvi put zvanično posjetio direktor Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, Duško Perović.
Direktor Perović je za naš portal rekao da je razgovarao sa predsjednikom opštine, Samirom Agovićem, predsjednikom petnjičkog udruženja penzionera Bećom šabotićem, kao i drugim opštinskim saradnicima.
,,Razgovarali smo o svim ključnim pitanjima koja se tiču statusa penzionera. Glavni cilj je otvaranje kancelarije za udruženje penzionera u Petnjici. Briga o penzionerima je stalna i mi za to imamo punu podršku predsjednika opštine”, rekao je Perović.
Direktor Fonda PIO da je ta organizacija daje veliku podršku penzionerima kroz razne aktivnosti kao što su nabavka namirnica za zimski period po povoljnim cijenama, adekvatna zdravstvenu zaštitu i odmor i oporavak u Ulcinju i na Žabljaku, takođe po povoljnim cijenama i to u trajanju od 10 dana.
,,Ono što je takođe bitno jeste i redovnost isplate penzija jer smo od premijera dobili informaciju da penzionerima kao jednoj od najranjivijih populacija primanja neće biti umanjivana već će ostati na istom iznosu. Osim toga, moram napomenuti i podršku za stambenu izgradnju za potrebe penzionera, gdje je na teritoriji cijele Crne Gore izgrađeno ili je u fazi izgradnje oko 500 stambenih objakata. Fond PIO izdvaja značajna sredstva i kada su u pitanju jednokratna socijalna davanja a ove godine je za tu svrhu izdvojeno 300 000 eura. Raspodjele će se vršiti prema određenim kriterijumima, zaključio je Perović.
Predsjednik opštine Samir Agović je rekao da je posjeta prvog čovjeka Fonda PIO značajna. “Suština ovog razgovora je bila pronalaženje mehanizma za rješavanje prostornih uslova. I to pitanje smo riješili, penzioneri će u našoj zgradi opštine imati adekvatan prostor”, rekao je Agović.
On je takođe istakao da će nadležnima nametnuti pitanje koje se tiče izgradnje stambenog objekta za potrebe naših penzionera.
,,Raduje me najava da će se u Petnjici raditi zgrada koja će penzionerima biti na raspolaganju za njihove dnevne aktivnosti”, zaključio je Agović.
Bećo Šabotić je uputio zahvalnost predsjedniku opštine Petnjica za nesebičnu podršku penzionerima, direktoru agencije ,,Simon voyages” Mehmedu Adroviću, predsjedniku Saveza penzionera Crne Gore i direktoru odmarališta u Ulcinju, takođe za podršku i pomoć penzionerima Petnjice kao jednom novoformiranom udruženju.

SELMA ADROVIĆ