OO SD PORUČIO OO BS: NE IZIGRAVAJTE DON KIHOTA JER U PETNJICI NEMA VJETRENJAČA

SD Petnjica

 

Reagujući na stavove i kritike opštinskog odbora Bošnjačke stranke Petnjica, OO Socijaldemokrata Petnjica saopštili su da se poimanje politike OO BS Petnjica svodi na blaćenje, iznošenje neistina i vrijeđanje te da onaj koji vrijeđa pokazuje svoju slabost i svoju nesigurnost.

“U našem osvrtu na četiri godine od vraćanja statusa opštine Petnjici nijesmo optuživali nikoga. Naprotiv kazali smo da treba biti razuman i pošten i da je vraćanje statusa opštine Petnjici bilo opravdano, ali svakako smo mišljenja da je moglo i bolje i više. Ni jednom jedinom riječju ne optužujući ni BS ni DPS, već smo napomenuli i neke pozitivne stvari za koje smo mislili da ste i vi bili zaslužni. Međutim vi sami to negirate. Tačno je da smo pomenuli i „svađu“ u koaliciji koju ste vi sačinjavali a nijesmo sigurni da je još uvijek ne sačinjavate i nijesmo to uradili u negativnom kontekstu, već smo analitički posmatrali situaciju, koja je po nama bila smetnja za bolje funkcionisanje vlasti i nijesmo okrivili vas”, saopštavaju iz OO SD Petnjica.

Oni  su dodali da se neće obazirati na vrijeđanje i neistine.

“Samo ćemo napomenuti da je u izradi projekta i obezbijeđivanju novca za izgradnju puta za koji se vi sad hvalite, upravo „krivac“ taj Danilovgrađanin koje ga konstantno pominjete, pa zakon o egalizacionom fondu koji je umnogome pomogao opstanku naše opštine i to kad je najteže bilo „krivac“ je jedan Plavljanin, otvaranju fonda zdravstva „krivac“ jedan Pljevljak, te sad građani ne moraju za obično ovjeravanje knjižice ići za Berane, za skoro otvaranje kancelarije katastra, takođe „krivac“ jedan Danilovgrađanin… Kao što vidite nećemo im pominjati imena, jer građani Petnjice odlično znaju ko su oni, a i vi”, saopštile su petnjičke Socijaldemokrate.

Poručili su kolegama iz BS da se manu “ćorava posla i sitnih političkih poena” jer je Bihor važniji od bilo koje političke stranke i funkcije.

“Zasučite malo rukave i pomozite da naša opština bude uspješna. Imate svoje ministre u vladi, kandidujte im projekte koji će doprinijeti boljem životu u Bihoru. Iskreno vjerujemo da će oni to sa radošću prihvatiti. Ne ponašajte se kao uplakano dijete i ne izigravajte Don kihota, jer u Bihoru nema vjetrenjača.  Bihor je jedno lijepo mjesto, ako nas pitate najljepše na svijetu. Ponosimo se njime i svjesni smo da smo mu svi potrebni, zato hajde svi da damo svoj doprinos da bude još ljepši. Mi više nećemo odgovarati na vaše provokacije, i ukoliko će vam biti lakše prihvatamo krivicu što nam je Petnjica i cijeli Bihor najvažniji. Krivi smo”, zaključili su iz OO SD Petnjica.

S.R.