CHR HAJRAT PODIJELIO RAMAZANSKE PAKETE

Predstavnici nevladine organizacije CHR „Hajrat“ su juče u haremu petnjičke džamije dijelili ramazanske pakete mještanima opštine Petnjica povodom predstojećeg mjeseca Ramazana. Prema riječima ljudi koji vode ovu humanitarnu organizaciju, pakete su obezbijedili zahvaljujući saradnji sa Turskom humanitarnom organizacijom „Hasene“ koja ima svoje filijale širom Evrope kao i u Crnoj Gori i Sandžaku.

„Naša nevladina organizacija, CHR „Hajrat“ ima širok dijapazon saradnika a među njima i organizacija „Hasene“. Ovo nijje naša prva zajednička saradnja i akcija i na obostrano zadovoljstvo, već smo do sada imali niz akcija ovakvog i sličnog tipa koje smo uspješno realizovali“, izjavio je za portal Radija Petnjica, Almir Pljakić, iz CHR „Hajrat“.

Nakon što su paketići podijeljeni u dvorištu petnjičke džamije, predstavnici ove dvije organizacije su obišli i zgradu solidarnosti čijim su stanarima takođe uručili ramazanske pakete, zatim porodice Roma povratnika u Petnjicu kao i teren opštine Petnjica gdje su paketi dostavljeni najugroženijim porodicama.

D.B.