BEMAX NASTAVLJA RADOVE

Bemax

Građevinska firma Bemax je otpočela pripremne radove kako bi se nastavili radovi na trasi puta Petnjica – Podvade. Radnici ove kompanije postavljaju kontejnere na gradilištu koji će služiti kao bazna stanica za potrebe ove firme. Sve te aktivnosti su zapravo pokazatelj da će uskoro biti nastavljeni radovi na prvoj dionici ovog putnog pravca. Zimska pauza je iskorištena da se proces eksproprijacije privede kraju.

„Najvažnije je da su naši ljudi shvatili da je ovaj projekat od izuzetne važnosti za sve nas pa tako nije bilo većih problema. Bemax može sada neometano da nastavi radove na prvoj trasi puta“, kazao je za portal radija Samir Agović, istakavši da je od izuzetne važnosti i to što je premijer Crne Gore, Duško Marković, prilikom posjete Petnjici, kazao da će se druga faza putnog pravca prema Beranama ubrzo ući u proceduru, odnosno da će se ubrzo raspisati tender.

„Najavljeno je takođe iz Vlade da će se raditi na izradi projektne dokumentacije za putni pravac Bioča – Petnjica, kao i Petnica – Trpezi – Kalači. Kada je u pitanju saobraćajna infrastruktura na području naše opštine, mi možemo biti zadovoljni odnosom Vlade prema našoj opštini. Sa ovim aktivnostima smo konačno ušli u proces saobraćajnog otvaranja Petnjice jer svi znamo da je upravo saobraćajna infrastruktura bila velika kočnica razvoja Petnjice a i znatno će uticati da se smanje migrativna kretanja iz naše opštine“, kazao je Samir Agović.

DENIS BOŽOVIĆ