AGOVIĆ: NOVA ZGRADA OPŠTINE JE SIMBOL NAŠEG USPJEHA

Premijer Duško Marković na otvaranju nove zgrade opštine.

Svečanu sjednicu povodom otvaranja novog administrativnog objekta u Petnjici je otvorio predsjednik opštine, Samir Agović. On je rakao da je to poseban dan za građane Petnjice.

“Petnjica u svom novom postojanju i trajanju bilježi značajne datume i događaje. Ovaj je već prozvan istorijskim zato što simbolizuje mnogo toga, a najvažije to da je ovo simbolika jedne nove opštine, Vlade Crne Gore, građana, dijaspore i svih onih koji su željeli da nam pomognu, rekao je Agović.

“Nije mnogo bilo onih koji su vjerovali da će Petnjica u ovolikoj mjeri napredovati, ali na nama je bilo da predano radimo i  da stvaramo i događaje i datume ali i ovako prelijepo zdanje. Danas sa vama proslavljamo veliki uspjeh i još jedan podvig koji smo dugo očekivali. Naš narod prozva ovo zdanje bijelom kulom ili nevjesta u bijelom jer je to nešto što je čisto, nešto što je novo i nešto što je do skoro bilo nemoguće vidjeti u Petnjici. Brojno prisustvo u ovoj sali pokazuje koliko ljudi je spremno da sa nama podijeli zadovoljstvo povodom ovog, za nas, veoma svečanog dana”, rekao je prvi čovjek Petnjice.

Predsjednik Agović je posebno  istakao ulogu Vlade Crne Gore odnosno zalaganje bivšeg premijera Đukanovića u čijem se mandatu ovo zdanje započelo graditi kao i njegovom nasljedniku Dušku Markoviću u čijem je mandatu zgrada završena. Posebnu zahvalnost je uputio Rešadu Adroviću koji je svojim zalaganjem i insistiranjem doveo do toga da se ovo zdanje u rekordnom roku završi.

Zahvalnost je uputio i lokalnim odbornicima koji su od početka podržavali ovaj projekat i koji prisustvom pokazuju da će imati optimalne uslove za rad što će ih, kako je rekao, dodatno obavezati na dodatni rad i zalaganje u korist građana opštine.

Takođe, zahvalio se i projektantnoj kući iz Bijelog Polja čiji je vlasnik Rifat Alihodžić kao i TEHNOGRADNJI iz Pljevalja, čiji je vlasnik Mirko Bjeković.

“Ovo je primjer posvećenosti Vlade da se vizija Petnjice uz njenu podršku razvija u željenom pravcu, ovo je i primjer društvene infrastrukture, ali imamo i primjer i saobraćajne i komunalne i ne samo u našoj Petnjici nego od Kolašina pa do Petnjice sve je gradilište do gradilišta, a što je najbolja potvrda da je Vlada u ovom mandatu posvećena na razvoju sjevera”, rekao je Agović.

Poruručio je da je sada na građanima da ovo cijene, uvažavaju ali i da ih obaveže da svi u Petnjici uz dodatan napor viziju Petnjice ostvare u punom obliku i u punom formatu.

,,Sada imamo optimalne uslove da radimo i da stvaramo a tome će nam sigurno doprinijeti nova energija mladih ljudi. Imamo podršku od državnih organa za šta sam danas lično dobio uvjerenje od premijera. Sve to će nam učvrstiti uvjerenje da opština Petnjica nije bila iluzija niti nacionalno romantičarska ideja već ideja koja služi narodu i građanima za ekonomski razvoj, za bolji servis i za bolji život”, zaključio je Agović.

SELMA ADROVIĆ