POBJEDA UNIONA 05, EVROGOL AGOVIĆA

UNION

Union 05 od sedme minute sa deset igrača do pobjede od 5:1 protiv Munsbacha!!!
Luksamburški fudbalski klub Union 05, čiji su čelnici iz Bihora, je nošen velikom podrškom navijača je u velikom stilu pregazio gostujuću ekipu Munsbacha.
Union je već u drugom minuu došao do vođstva. Muratović je uposlio Petia koji je silovitim udarcem sa ivice šesnesterca doveo Union u vođstvo. U sedmom minutu sudija je bez razloga isključio golmana Uniona, Šabanovića zbog navodnog udaranja protivničkog igrača bez lopte. Uz to je svirao i kazneni udarac sa 11 metara. Gosti na taj način poravnavaju rezultat. Taj događaj kao da je bio okidač za dobru igru Uniona u nastavku. Prvo u sedamnestom minutu Aderito Dos Reis dovodi Union u vodstvo od 2:1, a onda u najboljoj akciji u 21. minutu Nero Adrović upošljava Cristhope Rodrigues na desnoj strani, ovaj odigrava povratnu za Agovića na dvadeset pet metara od gola gostiju koji silovitim udarcem postiže evrogol. U tridesetosmom minutu, najbolji pojedinac ovog meča Cristhope Rodrigues lobuje isrčalog gostujućeg golmana. U drugom poluvremenu Peti sa svojim drugim golom stavlja tačku na meč.
Predsjednik kluba,  Mersudin Mita Ličina je rekao da je sudioja bez ikakvog razloga pokazao tri crvena kartona za Union i jedan za goste.

“Na sve te provokacije sudijske trojke, naša ekipa je odgovorila dobrom igrom i pobjedom koja nam daje nadu da ipak možemo do drugog mjesta koje bi nas vodilo u baraž.  Iskoristiću ovu priliku da se zahvalim svim našim navijačima koji su došli da nas podrže do još jedne pobjede”, rekao je Ličina.