BIHORSKI TURISTIČKI POTENCIJALI OD DANAS I U FLAJERU TO PETNJICA

U cilju promocije turističkih potencijala Petnjice, lokalna turistička organizacije je ovih dana izradila promotivne brošure opštine. Na njoj su predstavljene prirodne ljepote, kulturne i istorijske znamenitosti Bihora. Između ostalog tu su Radmanska klisura sa arheološkim lokalitetom Torine, kanjoj rijeke Popče, džamija u centru Petnjice kao i niz drugih znamenitosti kojima obiluje petnjički kraj i koje treba valorizovati. Promotivne brošure su dvojezične, na engleskom i maternjem jeziku. Za portal radija, direktor TO Petnjica, Rešad Muratović, kaže da će u ovoj godini TO  imati brojne aktivnosti usmjerene na valorizaciju potencijala i upotpunjavanju turističke ponude opštine Petnjica.

„Svjesni smo turističkih potencijala Bihora, ali do sada nijesmo imali priliku da ih adekvatno promovišemo u regionu pa i šire. To nam je osnovni zadatak i cilj. Dodatna motivacija nam je što su nadležne državne institucije, uz lokalnu upravu naravno, prepoznale našu želju i što su nam ponudili nesebičnu podršku. U prilog ovom govori i činjenica da će nacionalna TO Crne Gore pomoći izradu sajta lokalne TO. Pred nama je Bihorsko kulturno ljeto, manifestacija koja je već brendirana i postala prepoznatljiva i van granica Crne Gore, a u okviru nje će i TO Petnjica imati niz aktivnosti a sve u cilju promocije našeg kraja“, izjavio je Muratović, koji je iskoristio priliku da se zahvali svima onima koji su u dosadašnjem radu pomogli na bilo koji način u promociji turističke ponude.

„Pozivam lokalne NVO organizacije kao i brojna udruženja iz dijaspore, da se još intezivnije uključe u realizaciji projekata kako bi na najljepši mogući način predstavili našu opštinu“, zaključio je Rešad Muratović, direktor TO Petnjica.

DENIS BOŽOVIĆ