TRIBINA O EUROATLANSKIM INTEGRACIJAMA CRNE GORE U NJUJORKU U ORGANIZACIJI BSCG NY

Večeras će u Njujorku, u prostorijama BSCG biti održan okrugli sto na temu “Crna Gora i NATO” i “Zapadni Balkan i evropske integracije”.
Na okruglom stolu će govoriti bivši ministar odbrane BiH i profesor političke grupe predmeta dr Selmo Cikotić, konzul Crne Gore u Njujorku Željko Stamatović, dr Bajram Mulić, i prof. Džemo Hot.
Moderator večerašnjeg skupa, koji će početi u 19:00 sati po američkom vremenu biće predsjednik Bošnjačkog saveza Crne Gore iz Njujorka Esad Rastoder.
Na skupu će prisustvovati i pet udruženja iz Crne Gore Koji djeluju i rade u SAD. Cilj skupa je da se razmijene mišljenja o ovako značajnim procesima za državu koja teži integracijama i EU i NATO.
Zbog toga su na skupu pozvani da govore svi predstavnici udruženja, kako sa bošnjačkim tako i sa crnogorskim predznakom, kako bi ovaj skup bio sadržajniji i kako bi se čula mišljenja i stavovi svih onih koji se zalažu za afirmaciju matične države Crne Gore i Zapadnog Balkana.
Skup će se održati na adresi 3057, Coney Island AV Broorkyn, NY 11235.
Medijski pokrovitelj ovog skupa biće Radio Petnjica koji će u direktnom prenosu putem video streama emitovati program, kao i u reportažama na portalu i radiju.

DINO RAČIĆ