UREĐENJE CENTRA PETNJICE

Radnici Komunalnog preduzeća intezivno rade na sređivanju potoka koji prolazi pored nove administrativne zgrade opštine. Osim sklanjanja otpada iz potoka koji prolazi centrom Petnjice, radnici Komunalnog preduzeća će raditi i na ozelenjavanju površina oko nove zgrade koja bi uskoro trebala da se stavi u funkciju.

“Cilj nam je da pošaljemo poruku da je Petnjica urbano mjesto. U saradnji sa Direkcijom javnih radova radićemo na uređenju i modernizaciji glavnih saobraćajnica. Sve je ovo zahtijevalo vrijeme i napore, od izrade projektne dokumentacije, procedure oko tendera, do finalizacije, ali se sada nadam da će u ovoj godini, sve ovo što uradimo u Petnjici, biti vidljivo i biti dobro za sve naše građane”, izjavio je za portal radija, Samir Agović predsjednik opštine.

Tehnički direktor Komunalnog preduzeća, Rifat Agović je pozvao sve građane da ne bacaju otpad tamo gdje ne treba.

“I ovim putem apelujem na sve građane da smeće i otpad ne bacaju kao do sada u potok, već da isti odlažu u kontejnere koji se nalaze pored”, kaže direktor Komunalnohg preduzeća. Prema njegovim riječima, opština je uradila projekat za regulacija potoka duž čitavog poteza kroz Petnjicu i da taj posao košta oko 150 hiljada eura i da je trenutna sanacija privremeno rešenje.

D.B.