UNION POBIJEDIO, AGOVIĆ MEĐU NAJBOLJIMA

U dvadesetom kolu prvog divisiona fudbaleri Uniona 05 pobijedili su, u gostima četvrtoplasiranu ekipu Junglistera sa 2:1!!!
Već u prvih desetak minuta meča bilo je jasno da je Union došao po nova tri boda. Union je igrao nadahnuto, stvarao je puno šansi i bilo je samo pitanje kada će postići gol. U 25. minutu, iz jedne brze akcije koju je započeo Agović , Claudio Aires je zakucao loptu u protivničku mrezu za 1:0.

Dok su domaćini razmišljali o prvom primljenom golu Jonni Coreia je predriblao praktično čitavu odbranu domaćina i u 27. minutu Union uvećava svoju prednost na 2:0. Do poluvremena u 43. minutu, sudija poklanja penal domaćinu i na odmor se odlazi sa rezultatatom 2:1 za Union.

U drugom poluvremenu Union dominira i propušta da uveća prednost iz jednog promašenog penala. Sudija je produžio meč za sedam minuta, a tom produžetku izmislio je još jedan penal za domaćina. Na sreću Uniona udarac sa bijele tačke završava zaustavila je stativa golmana Šabanovića.

Predjednik Uniona Mita Ličina, je nakon meča rekao da su mladi igrači izgarali i uložili maksimum energije na čemu im je zahvalan.
“Igrli smo mnogo bolje od Junglistera. Igrači su ispoštovali maksimalno ono što su dogovorili u svlačionici sa trenerom. Naš trener je danas taktički nadmudrio kolegu iz Junglistera. Zahvalio bih se i našoj vernoj publici koja je i danas došla da nas podrži u velikom broju”, rekao je Ličina.