JOŠ JEDNA POBJEDA UNIONA, SKENDEROVIĆ POZVAO BIHORCE NA DERBI U NEDJELJU

Union 05 Kayl/Tetange u 19 kolu prvog divisiona Luksemburškog prvenstva u fudbalu pobedio je ekipu Itziga na domaćem terenu sa 2:0.
Union je do pobjede došao teže od očekivaanog i tako se učvrstili na trećem mjestu.

U prvom poluvremenu gosti su se opredijelili da brane svoj gol. Union se mučio ali nije uspio da pronadje put do gola. U drugom poluvremenu Union ubrzava igru i tako već u pedesetom minutu, poslije dobro izvedenog slobodnog udarca sa lijeve strane, koji je izveo Jonni Coreia golgeter domaće ekipe Aderito Dos Reis daje gol za vođstvo. Nakon primljenog gola gosti se otvaraju i što Unionu omogućava da dodđu do svoje prepoznatljive igre. Stvaraju se prilike jedna za drugom i pravo je čudo da gosti nijesu otišli kući sa još kojim golom u mreži. Iz jedne munjevite akcije, koju je započeo najbolji igrač ovog meča Asad Muratović, kapiten domaćina Jonni Coreia je udarcem sa više od dvadeset metara, iskosa sa lijeve strane, zatresao mrežu gostiju.

Sportski direktor Uniona Hasim Skederović je rekao da ga raduje dobra igra ekipe.

“Ovim putem pozivam sve naše navijače da dođu u nedelju 09/04 da nas podrže u derbiju kola koji igramo u Junglister.  Meč počinje u 16časova”, rekao je Skenderović.