ADNANIZACIJA MEDIJA U CRNOJ GORI I REGIONU

Kao čovjek koji se lično i javno, vrlo zdušno, zalagao da Petnjica povrati status opštine, i u raznim medijima objavio više tekstova koji su afirmisali ovu ideju – danas se stidim.
Ne zbog Adnana Muhovića, on je svoje rekao i za to platio debelu cijenu – ostao bez posla, izopšten iz opštinske, a time i iz državne politike, pušten niz mutnu vodu, ali, sam pao – sam se ubio!
No da li je tako?! Da li je navučen na tanak led od prefliganaca najgore vrste, da li je omađijan da kaže nešto što ni u ludilo ne bi smio reći?!
Pohitali su da ga smijene i da dokažu kako nismo svi isto i da nam je stalo do bratstva, a bogami i jedinstva, svakakvoga, pa i partijskoga.
Strašno me vrijeđa odnos medija prema ovom političko-diletantskom ponašanju koji se utrkuju da i dalje ustupaju svoj prostor završenoj priči.
Zašto?!
Adnan Muhović je mlad političar i trebalo mu je pružiti ruku pomoći i prevesti ga u polje za koje je zadužen i radi čega je postavljen, a teme tipa Njegoša i Lovćena prepustiti struci i nauci.
Ovako, stiče se utisak da su jedva dočekali da kaže šta je kazao i otkoče mu kola koja su se sjurila niz stranu.
I bi što bi, a mediji i dalje drobe ovu sada već izraubovanu temu dajući šansu sada već smijenjenom Muhoviću da dodatno doliva ulje na vatru. Kao da kažu: Još to nije sve, ima Adnan još nešto da kaže, a sve u želji (?) da sutra opozicija može reći vladajućoj strukturi – eto ko su vam koalicioni partneri – kad po svojoj zemlji hode pasoš nose, a Bosnom se ponose.
Isuviše su se mediji u Crnoj Gori adnanizovali i treba će im vremena da ga zaborave.
S ovakvim pristupom temi niko ne dobija, a gubitnik je Adnan Muhović, jer danas ostati bez opštinske plate, i to zbog svojih izjava, u zemlji gdje siromaštvo kuca na mnoga vrata, može samo lud ili ludo pošten.
U koje je naš Ado – prosudite sami!
Ako mediji i Petnjica nemaju drugo šta raditi onda raspredajte priču o Adnanu Muhoviću do sudnjega dana.
Faiz Softić