ŠABOTIĆ I DALJE PREDSJEDNIK PENZIONERA PETNJICE

Juče je održana izborna skupština Udruženja penzionera Petnjica na kojoj su birani novi članovi za Skupštinu, Upravni odbor i Nadzorni odbor. Izbornoj skuštini su prethodili sastanci u pet mjesnih udruženja na kojima su delegirani predstavnici mjesnih udruženja za izbornu skupštinu.

Inače, ovo udruženje broji oko 700 članova. Na izbornoj skupštini izvršen je reizbor na mjesto predsjednika udruženja, pa će i u naredne četiri godine na čelu ove organizacije biti Bećo Šabotić. Skupštini petnjičkih penzionera je prisustvovao i predsjednik Saveza penzionera Crne Gore, Branko Vešović.

Inače, izborna skupština kao i prisustvo prvog čovjeka crnogorskog saveza penzionera, bila je prilika da se uruče plakete, povelje i zahvalnice za doprinos onima koji su nesebično pomagali petnjičko udruženje. Plakete su dobili Samir Agović, Muslija Kalić. Mehmed Adrović, Bećo Šabotić i Bićo Kočan.

Povelje su uručene Šabanu Šabotiću i Zitu Adroviću, a zahvalnice su dobili Zahir Muratović, Zifo Adrović kao i Hasan Skenderović. U ime Saveza penzionera Crne Gore, povelje, plakete i zahvalnice je uručio Branko Vešović, zahvaljujući se na svemu onome što su ovi ljudi doprinijeli da bihorski penzioneri što ugodnije provode svoje penzionerske dane. „U narednom mandatu, akcenat ćemo staviti na socijalnu politku članova našeg udruženja kao i na stvaranje neophodnih uslova, u smislu prostorija, za naše članove. Kao malo udruženje, mi smo uspjeli da se nametnemo i prepoznati smo u Crnoj Gori po druženjima kao i po učešćima na sportskim takmičenjima, odakle redovno donosimo značajan broj medalja. Tu tradiciju ćemo da nastavimo i učinićemo sve da našim članovima omogućimo da što prijatnije provode svoje penzionerske dane u Bihoru. Naše dosadašnje aktivnosti su pokazale da smo dobri promoteri naše opštine“, kazao je za portal radija, Bećo Šabotić, predsjednik Udruženja penzionera Petnjica.

D.B.