OO SDP:BUDŽET PETNJICE JE POTROŠAČKI I NAMIJENJEN JE ZA PREDIZBORNE SVRHE

OOSDP Petnjica

Opštinski odbor SDP Petnjica je u obraćanju saopštio da je “politička bahatost DPS-a nad Optšinom Petnjica doživjela vrhunac.

“Pored velikog broja afera Snimak i ostalih koje ukazuju na korupciju i zloupotrebu resursa u partijske svrhe, a koje su javnosti poznate, došli smo i do toga da je usvojen budžet koji je potrošački, i koji je namijenjen isključivo da posluži u predizborne svrhe, i koji samom svojom konstrukcijom ne garantuje finansijsku stabilnost naše opštine, a time krajnje ugrožava njen opstanak. Uz to se beskrupulozno povećavaju troškovi administracije da bi se platila podrška ukradena od građana Petnjice”, saopštili su iz petnjičkog SDP-a.

Oni smatraju da je “ukradeno-kupljenim” mandatima, DPS uslovio totalni lom opštinskih insistucija.

“Pošto je nepotrebno bilo  imenovanje i prvog potpredsjednika kome ste za ključne nadležnosti dali da obilazi sahrane, a u neku drugu aktivnost za korist Petnjice nismo imali priliku da se uvjerimo,  imenovanje drugog nam je još nepotrebnije, osim ako ne očekujete u predstojećem periodu povećanje umiranja u Petnjici pa vam treba dodatno “pojačanje u administraciji”, što nas pored dosadašnjih vaših obrazloženja sa vaše strane kao obrazloženje ne bi začudilo. Uostalom najbolje o vašem, nedomaćinskom, raskalašnom i potrošačkom i nimalo dobronamjernom po Petnjicu, vladanju govori podatak da ćete za dva nepotrebna funkcionerska mjesta u našoj Opštini dati više nego duplo narodnog novca nego što ćete uložiti u razvoj poljoprivrede. Obistinilo se naše ranije saopštavanje, kao i uvijek do sada da sada u Petnjici vlada jednopartijska većina nastala krađom mandata, izdajom, i politickom trgovinom iz isključivo ličnih interesa pojedinaca koji u tim trgovinama učestvuju. Obesmislili ste na ovaj način funkciju lokalnog parlamenta i SDP će bojkotovati njegov dalji rad. Vjerujemo da će u konačnom odgovornost DPS-a i njegovih sadašnjih i budućih “svjedoka saradnika” za ove četiri godine nazadovanja Opštine biti jasno prepoznata od strane građana”, stoji u saopštenju Opštinskog odbora SDP Petnjica.