ZAVIČAJNI KLUB BIHOR USKORO U NOVIM PROSTORIJAMA

Nakon što su završene sve formalnosti oko kupovine, restauracije i opremanja objekta, pitanje je samo dana kada će Zavičajni klub Bihor početi sa radom u svojim prostorijama.
Nakon podstanarskog života, ZK Bihor se seli u prostorije za koje je ovo udruženje utrošilo 245.000 eura sa administrativnim troškovima. Veliki broj novčanih sredstava, oko 40.000 eura, sakupljen je od donacija članova ZK Bihor, iseljenika i firmi koje su u vlasništvu ljudi sa područja Bihora, Berana, Rožaja, pa čak i regiona.
Svi oni su prepoznali u ZK Bihor instituciju koja na najbolji mogući način radi na očuvanju tradicije, kulture, običaja i svih osobenosti Bihoraca.
Nove prostorije ZK Bihor koje se nalaze u gradu Rumelanžu na adresi 2-4 rue de la Croix nedavno su posjetili članovi kluba na čelu sa predsjednikom Eskom Halilovićem i tom prilikom je rečeno da su te prostorije još jedna potvrda da ZK Bihor radi dobre stvari i da svakog dana raste.
U toku sedam godina postojanja –udruženje ZK „Bihor“ je investiralo blizu 150 hiljada eura u razne svrhe pomoći upućenom prema zavičaju, ali i šire. Pored toga, ovo udruženje sprovede niz akcija u toku godine kako u Luksemburgu tako i u Bihoru, kroz razne, kulturno-zabavne programe, humanitarne akcije, okrugle stolove.
ZK Bihor je I dobitnik državne nagrade za filantropiju Iskra.

D.R.