KRAJ “LJUBAVI” U PETNJICI: MUHOVIĆ: GORSKI VIJENAC IM JE PREČI OD KURANA; ADROVIĆ: NEK IM JE SREĆNO!

Napetosti između Bošnjačke stranke i DPS-a u Petnjici kulminirale su u definitivan raskid koalicije na lokalnom nivou. Bošnjačka stranka izašla je iz te koalicije, jer je, kako tvrde, DPS prekršio sve pravne i ljudske norme, zbog čega traže raspisivanje prijevremenih izbora. U DPS-u poručuju da nemaju ništa protiv odlaska BS-a iz saveza, te da je većina u Petnjici jasna.
Opštinski odbor Bošnjačke stranke je donio jednoglasnu odluku o raskidu koalicije sa DPS-om u toj opštini.

Predsjednik OO BS-a Adnan Muhović kazao je za Antenu M da su razlozi za takvu odluku vrlo jasni.

“DPS je prekršio sve političke, pravne pa i ljudske norme kada je inicirao moju smjenu kao predsjednika Skupštine i to uradio sa predstavnicima parlamentarne opozicije u Petnjici. Ono što nas je najviše navelo da raskinemo koaliciju su sadržaji koje su oni naveli u inicijativi za moju smjenu a koji nijesu u skladu sa osnovnim normama islama i bošnjaštva. Oni su me optužili za narušavanje multietničkog sklada, što je glupost svojstvena samo njima i pokazali su da im je Gorski vijenac preči od Kurana”, kazao je Muhović.

Muhović dodaje da je koalicija poslije Bijelog Polja i Plava pukla i u Petnjici.

“DPS može formirati novu parlamentarnu većinu samo političkom korupcijom, koja im je svojstvena. Iz tih razloga tražimo od predsjednika države da raspiše prijevremene izbore, jer je to jedino ispravno rješenje I s nestrpljenjem čekamo njegovu odluku”, kazao je Muhović upitavši ”razmišljaju li u DPS-u o predsjedničkim izborima?”.

Predsjednik Opštinskog odbora DPS-a u Petnjici Mehmed Adrović kazao nam je da je iz medija saznao za raskid koalicije, te da će to biti zvanično kad dobiju dopis BS-a.

“Nemamo ništa protiv, srećno im bilo. Nikakve mi koalicije nećemo praviti korupcijom niti smo pravili. Imamo većinu sa SD-om od ranije i mi smo sa njima već formirali koalicioni sporazum. Oni nam nijesu bili pouzdan partner na lokalnom nivou i mislim da je za Petnjicu i Bihor bolje što je koalicija raskinuta.”

Adrović je ubijeđen da će stvari u Petnjici funkcionisati bolje nego do sada.

“Bitno je da mi nijesmo tražili raskid i to treba da se zna. Muhovića smo smijenili zbog nepoštovanja Poslovnika, nije vodio Skupštinu kako treba, kao i zbog vrijeđanja odbornika i koalicionog partnera”, kaže Adrović.

Podsjetimo, Muhović je tačno prije sedmicu smijenjen sa funkcije predsjednika SO glasovima DPS-a, Socijaldemokrata i dva odbornika Socijaldemokratske partije, dok su odbornici Bošnjačke stranke prije glasanja napustili salu.

Smjenu Muhovića iniciralo je 19 odbornika (15 iz DPS-a i po dva odbornika SD-a i SDP-a), zbog nepoštovanja Poslovnika i izjava o Njegošu, kojima je, kako tvrde, narušio multietnički sklad.

PREUZETO: ANTENA M

Milena Aprcović