RASKINUTA KOALICIJA U PETNJICI, BS TRAŽI PRIJEVREMENE IZBORE

Sjendica SO Petnjica

Opštinski odbor Bošnjačke stranke Petnjica raskinuo je koalicionu saradnju sa DPS u Petnjici. To je odlučeno na večerašnjoj sjednici opštinskog odbora te stranke. Članovi petnjičkog BS smatraju da je DPS inicirao raskid koalicije tako što nije ispoštovao prvu tačku koalicionog sporazuma, a to je da mjesto predsjednika Skupštine opštine pripada Bošnjačkoj stranci, saopštio je izvor Radija Petnjica.

“Način na koji je smijenjen Adnan Muhović i nezakonite radnje, kršenje svih pravnih akata, navele su članove OO BS da pozovu predsjednika države, Filipa Vujanovića, da odmah raspiše prijevremene izbore u Petnjici, jer je to jedino rješenje u situaciji kada lokalna vlast ne funkcioniše”, kaže izvor Radija Petnjica iz OO BS.
Izvor radija je rekao da je OO DPS izdao sve što se moglo izdati: vjeru, naciju, sve zarad ličnog interesa te da sa takvima nemaju šta da traže.

“Pokazali smo da su nama opšti interesi Bošnjaka iznad ličnih interesa i ovo je bilo jedino moguće rešenje”, kazao je jedan od članova OO BS Petnjica.

S.R. D.B.