EROL MURATOVIĆ: MUHOVIĆ OD SEBE PRAVI ŽRTVU, A DURAKOVIĆ OD ŠKOLE POLITIČKU BAZU BS-a

Erol Muratović

VD predsjednika SO Petnjica Erol Muratović je za Radio Petnjica rekao da je Adnan Muhović sa mjesta predsjednika SO smijenjen, prije svega zato što je svojim činjenjem ili nečinjenjem unizio instituciju petnjičkog parlamenta i zato što mu se cijeli radni dan svodio na vrijeđanje predsjednika opštine Samira Agovića i odbornika SO Petnjica.
“Smijenjen je takođe i zbog toga što je zapaljivim izjavama podgrijavao nacionalnu netrpeljivost i ugrožavao stabilnost i mir. Pokušava se zamjenom teza imputirati odbornicima SO Petnjica da su Muhovića smijenili kako bi odbranili Njegoša. Na taj način, Muhović pokušava da animira Bihorce na nacionalnu koheziju i da sebe predstavi kao borca za prava Bošnjaka, što je totalna neistina i iskrivljena slika. On od sebe, silu na sramotu, pravi žrtvu, što je takođe nonsens”, rekao je Muratović za Radio Petnjica.
On je dodao da su procedure na sjednici, kada je smijenjen Muhović, u skladu sa zakonom i poslovnikom SO Petnjica, te da najavljena tužba Upravnom sudu nimalo ne brine nikoga.
Muratović tvrdi da su neki odbornici BS na pomenutoj sjednici imali plan da izazovu incidente kako bi uslovili prekid zasijedanja i tako doprinijeli da Muhović ostane na toj funkciji. VD predsjednika SO Petnjica kaže da svi građani Bihora, ali i ostatka Crne Gore čuli i vidjeli koliko je uvreda upućeno od strane nekih odbornika BS na njegov i na račun predsjednika opštine Samira Agovića.
Muarović je posebno naglasio ponašanje VD direktora OŠ Mahmut Adrović, Ervina Durakovića koji je, kako kaže, prednjačio u vrijeđanju i provokacijama.
“To nije priličilo nikom, a posebno ne jednom direktoru obrazovno – vaspitne ustanove. Valjda je sa takve funkcije trebao da bude uzor djeci u školi na koji način se vodi rasprava i dijalg”, ogročeno kaže Muratović.
On tvrdi da je ponašanjem na sjednici pokazao djeci da je daleko od uzora koji bi trebao da bude.
“Treba navesti samo nekoliko činjenica, lako provjerljivih, a u vezi sa djelovanjem Durakovića, kojem smeta moje učešće u školskom odboru, škole gdje je on direktor. naime, Agović i ja smo, kao članovi školskog odbora, inicirali uvođenje izučavanja njemačkog jezika, jer se na području opštine Petnjica još izučava ruski jezik, koji po mom i mišljenju mnogih građana nema nikakvu upotrebnu vrijednost za učenike sa ovog područja. Kao rezultat inicijative, prijavio se i profesor njemačkog jezika iz Berana, a inicijativu su prihvatile osnovne škole u Trpezima, Vrbici i Tucanjama, gdje su i počeli časovi njemačkog u školskoj 2016/2017 godine”, saopštio je Muratović.
On je podsjetio da je Duraković, na odborničko pitanje zašto u OŠ “Mahmut Adrović” nije uveden njemački jezik, odgovorio da je to zbog toga što je inicijativa potekla od ljudi iz DPS-a.
“Osim što je Duraković oštetio cijelu jednu generaciju sa uskraćivanjem znanja njemačkog jezika, u OŠ Mahmut Adrović ponašao na skupštinskim sjednicama kao osoba kojoj ni na koji način ne priliči da radi u centralnoj vaspitno obrazovnoj ustanovi, a nikako da njome rukovodi. Sprovodio je u školi svoje političke ciljeve, dozvolio njeno ruiniranje, uzurpirao opštinsko zemljište za izgradnju kuće, a kao intelektualac nije ni jednim svojim gestom doprinio razvoju opštine Petnjica”, tvrdi Muratović
On je takođe dodao da je školska zgrada, od kada je Duraković na poziciji v.d. direktora, značajno ruinirana i da je školsko dvorište tokom cijele zime bilo okovano ledom, iako se, kaže on, šljaka koje ima pored zgrade, mogla posuti po ledu čime bi se značajno mogla otkloniti opasnost za đake i profesore od povreda.
Osvrćući se na optužbe o konfliktu interesa vd predsjednik SO Petnjica je rekao više od dvije trećine zarade dobija iz Opšte bolnice u Bijelom Polju.
“U Zdravstvenoj stanici Petnjica angažovan sam kao pripravni ljekar od 21 – 6 časova. To podrazumijeva da dolazim po pozivu medicinskog tehničara, samo za hitne slučajeve. Svako veče sam boravio u zgradi zdravstvene stanice, izuzev kada sam bio dežuran u matičnoj ustanovi I to za cijenu od maksimalnih 40 prekovremenih sati, kako to nalaže zakon. U prevodu to je naknada za 20 opserviranih pacijenta mjesečno. U prosjeku sam mjesečno pregledao i do 300 pacijenata, a sve u cilju što bolje zdravstvene zaštite u našoj opštini. Takođe sam svojim zalaganjem za zdravstvenu stanicu Petnjica obezbijedio defibrillator, aparat za reanimaciju (oživaljavanje). Svojim angažmanom sam dao svoj maksimalni doprinos u unapređenju zdravstvene zaštite i školstva u opštini Petnjica” zaključio je dr Erol Muratović VD predsjednik SO Petnjica.

S.R.