OO DPS PETNJICA: PUNA PODRŠKA AGOVIĆU

Samir Agović

Opštinski odbor DPS je reagovao na najavu BS Petnjica da će tražiti smjenu predsjednika opštine Samira Agovića. Saopštenje prenosimo u cjelosti.

****

Svima je poznato da se smjena bilo kojeg opštinskog funkcionera može tražiti samo u skladu sa procedurom. Međutim, kada je u pitanju smjena predsjednika opštine Samira Agovića, poručujemo je to BS uzaludan posao, da ne rasipaju energiju na taj pokušaj, već da daju podršku našem predsjedniku, a time njemu olakšamo rad.

Prvi mi, iz OO DPS Petnjica bi pokrenuli proceduru za smjenu da je predsjednik jednog momenta prekšio zakon ili na bilo koji način doprinio da se o našoj opštini priča u negativnom kontekstu. Posao koji radi, radi pod budnim oko naše partije, OO DPS, bez obzira što dolazi iz naših redova, čiji je istaknuti dugogodišnji član. Ne mijenja partije, a svoju partiju i svoj narod je dostojno zastupao i dok smo bili u sastavu opštine Berane. Naš predsjednik časno i odgovorno obavlja svoju funkciju. Dostojno nas reprezentuje svuda. Njega je zapala ta dužnost da bude prvi predsjednik koji će Bihor da dostojno predstavi baš onako kako i Bihorci to zaslužuju. Dok on radi dnevno i po 20 sati, pojedini rade svega 20 minuta. I tih 20 minuta provedenih na svom radnom mjestu, kada se sagleda njihov učinak, bolje bi bilo i da ne rade, bolje bi bilo da se nijesu ni pojavljivali. Predsjednik opštine radi svoj posao po Zakonu ne kršeći propise kao što je to radio odlazeći predsjednik Skupštine Muhović. Ne vrijeđa nikog, ne ponižava i ne omalovažava, On je predsjednik svih građana Bihora. O njemu se ne pričaju vicevi, svuda se slobodno kreće, za razliku od ovih koji utočište moraju da potraže na prva slobodna vrata, pod uslovom da im se ispred nosa ne zatvore, pa makar to bila i vrata od apoteke. Samir Agović je svuda je dobro došao, za razliku od, sada možemo slobodno reći, bivšeg predsjednika SO Adnana Muhovića. Samir Agović ima punu podršku velikog broja odbornika koji neće dozvolit da ga bilo ko mijenja. Ima podršku i odbornika i Bihorskog naroda, ima podršku dijaspore, a u prilog tome govori i činjenica rezultat poslednjih parlamentarnih izbra. Zar to dovoljno ne govori našem predsjedniku i zar to nije dovoljan podatak da ga svi bezrezervno podržimo. Agović radi predano i odgovorno za sve građane Bihora podjednako i nikada nikom nije „takao“ porodičnu harmoniju kao odlazeći predsjednik Muhović. Kao intelektualac, predstavlja našu opštinu na visok nivo, praveći dobre odnose sa svima. Gospodo, mnogo nam je svima zajedno pametnije da ne gubimo vrijeme na stvari koje su unaprijed osuđene na propast, kao što je smjena Samira Agovića sa mjesta predsjednika opštine, već da svi damo svoj doprinos kako bi i njemu olakšali u poslu koji, moraćete priznat, nimalo nije lak.
OO DPS Petnjica