VELIKE AKCIJE BRATSTVA LIČINA ZA DOBRO ČOVJEKA

NVO “Bratstvo Ličina” je organizacijom četvrtog bratstveničkog skupa prošle godine, položilla ispit, ali je velikim akcijama za opšte dobro, ispunila humanističke zadatke zbog kojih su i osnovni.

“Pomagali smo i izgradili kuće Adila Ličine iz Korita, počeli smo da gradimo gasalhanu u Koritima, a glavni projekat urađen je u Radmancima, odakle i potiče pleme Ličini, gdje smo gradili divanhanu i gasulhanu.  Ova dva kapitalna objekta urađena su od donacija naših rođaka iz dijaspore”, kazao je za klub “Haber mladih Bihora” predsjednik Odbora NVO “Bratstvo Ličina” Rifat Ličina.

On je saopštio da je izgradnju zgrade, za dvije godine, utrošeno 51.190 eura.
“Zahvaljujuci donatorima, zgrada već služi za ono za šta je namijenjena. Radovi na divanhani, po želji donatora se nastavljaju”, kaže Rifat Ličina.

NVO “Bratstvo Ličina”je osnovana 24. avgusta 2012. godine. Formiran je glavni odbor i pododbori za Crnu Goru, Srbiju, BiH, Makedoniju, Tursku i Zapadnu Evropu. Od tada je udruženje radilo prema planovima i programima. Održana su četiri susreta bratstva Ličina, dva u Radmancima, jedan u Kruščici i jedan u Koritima. Peti susret je planira da se održi petog avgusta u Novom Pazaru. Ovome treba dodati da je urađena monografija sa popisom i rodoslovom, gdje su popisani svi brastvenici i odive, kao i njihova djeca. U pripremi je i druga knjiga – “Genetsko porijeklo bratstva Ličina”, koja će biti izdata do kraja jula ove godine.

ELMA LIČINA

(HABER MLADIH BIHORA – RADIO PETNJICA)