SEKRETARU SKUPŠTINE VAŽNIJE USAVRŠAVANJE OD SJEDNICE PARLAMENTA

Sekretar skupštine Enis Hadžajlić

Održavanje sjednice lokalnog petnjičkog parlamenta, na kojoj bi trebalo da se raspravlja o smjeni predsjednika SO Adnana Muhovića, je pod znakom pitanja, jer je sekretar skupštine Enes Hadžajlić na službenom putu.

Nakon petnaestotnevnog odmora pa višednevnog bolovanja, zbog čega inicijatori za smjenu  Muhovića nijesu mogli da predaju potrebnu dokumentaciju, Hadžajlić je i ovoga puta odsutan u ključnom momentu, i to u vrijeme zakazane sjednice.

Sjednica je najavljena za petak 17. marta u 17 časova.

“Nalazim se u Podgorici na seminaru gdje se usavršavam. To mi je jako važno i neću biti u Petnjici do ponedjeljka”, rekao je portalu radiopetnjica.me Hadžajlić.

Smjenu Muhovića moguće je da odlože i ostavke na mjesto odbornika DPS-a direktora Turističke organizacije Petnjica Rešada Muratovića i vršioca dužnosti direktora Komunalnog preduzeća Mithada Cikotića nakon što im je iz Agencije za sprečavanje korupcije sugerisano da se nalaze u sukobu interesa.

Komentarišući ova dešavanja, Muhović je saopštio da je pravno i tehnički neizvodljivo da DPS na sjednici parlamenta 17. marta zamijeni Muratovića i Cikotića novim odbornicima. Na sjednici koju je nelegitimno i suprotno zakonskim okvirima zakazao DPS ne može se obaviti popuna upražnjenih odborničkih mjesta. To bi bio presedan u istoriji parlamentarizma. Oni zaboravljaju da je neophodno da prvo Opštinska izborna komisija (OIK) odradi svoj dio posla, pa da se tek nakon toga na narednoj, legalno zakazanoj sjednici, raspravlja o zamjeni odbornika. Uostalom, sekretar Skuštine je ovih dana iz opravdanih razloga odsutan sa posla i on se neće pojaviti na zakazanom skupštinskom zasjedanju, a sjednica ne može biti održana bez sekretara Skupštine, naglasio je Muhović za “Dan”. P

Predsjednik OO DPS-a Petnjica Mehmed Adrović kazao je da će do popune upražnjenih odborničkih mjesta sigurno doći i da tu nema nikakvih zakonskih ograničenja. Nakon ostavke Muratovića i Cikotića, Opštinska izborna komisija će donijeti rješenja o popuni upražnjenih mjesta, što će biti i potvrđeno na početku zakazane sjednice. To je uobičajna procedura koja se ni po čemu ne kosi sa važećim propisima, naveo je Adrović.

S.R.