ESAD RASTODER: PONIŠTITI PRESUDU ŠAHMANOVIĆU

Esad Rastoder

 

“Presuda bjelopoljskog suda Orhanu Šahmanoviću je lažni čin i politička presuda”, ocijenio je predsjednik Bošnjačkog saveza Crne Gore u Njujorku Esad Rastoder.

“Šalje se jasan signal od cara i njegovih sluga, da ko god pokuša da misli svojom glavom, odmah bude procesuiran, proganjan i etiketiran za izdaju. Mi u dijaspori smo zabrinuti jer nam vrhuška iz Podgorice šalje lažne misionare koji nam prosipaju maglu i serviraju priče da je dobro vrijeme za ulaganje u Crnoj Gori. Na slučaju Orhana Šhmanovića možemo naučiti i uvjeriti se da sve što kažu lažu i da samo imaju jedan plan i namjeru, kako što više opljačkati dijaSporu, a posebno Bošnjake. Da li je moguće da za tu mizernu sumu, koju gradonačelnik nije ukrao nego je samo oklakšao ljudima koji su htjeli da ulažu u Plav, toliko bude osuđen, a lopovi iz DPS, kumovi i rodbina, uža i šira, bude nagrađena.

Tražimo od korumpiranog sudstva, a posebno od sudija iz Bijelog Polja, da prestanu javno diskriminisati Bošnjake i bošnjačke opštine. Tražimo da hitno ponište sramnu presudu, koja je izdejstvovana iz PG i ujedno da se izvine svim Bošnjacima kao i dijaspori, kako nas ne bi tjerali da preuzmemo i radikalnije metode djelovanja protiv korumpiranog sudstva Crne Gore i vlade iz Podgorice”, stoji u reagovanju Esada Rastodera, predsjednika BSCG NY.