U PETNJICI NIŠTA NOVO

Skupština1

Nigdje se ne ide iz krajnosti u krajnost kao kod nas u Bihoru. Naša lijepa Petnjica pruža čitavu lepezu primjera o kojima se trebamo zamisliti i upitati – ko to mene politički zastupa tamo do primjera privrženosti prema svom kraju i pronalaženju mogućnosti života i mimo ,,prekrasnog“ zapada.

Izvještaji sa političkog parketa Petnjice pomalo služe za zasmijavanje široke narodne mase, pomalo prelaze u dosadu, a jedina konstantna činjenica, već mjesecima, je da se ništa ne mijenja. Nijedno novo lice (jer ove druge gledamo non-stop, mnogo vole da se slikaju), nijedan mlad ,,školac“ kojemu se pružila šansa da napravi nešto novo. Vjerovatno bi se pojavio sa smjenom, sposoban smjenjuje nesposobnog, i problem kud sa ovim smjenjenima

Ariana Kočan

!!Na zapadu se govori o Win-Win situaciji, a mi još uvijek igramo politički ping pong po petnjičkoj kaldrmi. Kakve motive imaju svi ovi natpisi, biće smjenjen, neće (pa slika uz to)…I tako već sedmicama, danima…Mi ne znamo drugačije, politika nam je već vijekovima bila bitna, političari ubijeđeni da su na ljestvici atraktiviteta vrlo visoko, ali malo ko nauči da se bavi politikom. Kakve škole imaju naši političari? A, ako nemaju adekvatne škole, ma ima li bar talenta za- komunikaciju, deeskalaciju, organizaciju u kriznim situacijama?Ili je za petnjičku politiku važna pripadnost određenom prezimenu?
Šta promijeniti, šta popraviti? Dovesti mlade kadrove koji znaju i hoće, ali ne da ih uče ovi smijenjeni. Onda cemo i dalje ping pong…, ali ko zna možda ping pong loptica od jačine udarca i struši nekoga…Sve je moguće.
Elem napuštam mračnu političku stranu Petnjice, još par mjeseci pa će nalickana dijaspora u skupim autima tamo. Skidamo radna odijela, u kojima radimo od jutra do sutra, i u tek kupljenoj novoj garderobi- eto nas !! Treba se ženiti i udavati, znate ono za papire. A, do tada bavljenje politikom, iste slike, iste teme. Moj tip: čitajte komentare, mnogo su zabavniji od političke situacije.