KROZ PRODAJU SUVENIRA DO ZNANJA I NOVCA

Učenici OŠ “Mahmut Adrović” danas su u Petnjici povodom 8. marta, međunarodnog dana žena, u školskom holu, organizovali prezentaciju suvenira koje su sami izradili. PrIhod od prodaje suvenira, đaci će iskoristiti za unapređene nastave. Uz kulturno-umjetnički program osnovaca, posebnu pažnju više od 100 posjetilaca, privukli su štandovi na kojima su učenici svih razreda prikazali sve ono što su pripremili proteklih dana.
Koordinatorka projekta Šerifa Muratović kazala je da do kraja dana, i pored lošeg vremena očekuje dobru prodaju.

„Preduzetnički projekat „Kupi, usreći voljenu osobu, usreći i nas“ je realizovan i ove godine. Projekat afirmiše preduzetnički duh i kreativnost učenika. Djeca vole ovakve manifestacije jer se znanje stiče na zanimljiviji način, sve se radi kroz igru, a time se efikasnije ostvaruju vaspitno-obrazovni ciljevi. Mnogi sadržaji predviđeni godišnjim programom rada se ostvaruju ovim putem. Svakako, možemo konstatovati da je ovaj projekat doprinio modernizaciji nastave i unapređenju rada u školi“, izjavila je za portal radija Šerifa Muratović u ime tima koji radi na projektu “Radionica iz preduzetništva”.

Svaka škola u svom nastavnom planu i programu ima radionice iz preduzetništva u okviru kojih se afirmiše preduzetnički duh kod djece.

Na bogato ukrašenim i šarenim štandovima pokloni su se mogli kupiti od 0.50 do tri eura. Školski hol učenici su kasnije zamijenili ulicom u centru Petnjice i time su pružili priliku da oni koji nijesu bili u mogućnosti da posjete školski hol, to urade u centru.

DENIS BOŽOVIĆ