PETNJIČKI PING-PONG: SEKRETAR SE VRATIO NA POSAO, MUHOVIĆU ROK ISTEKAO, SJEDNICA JOŠ NIJE ZAKAZANA

Sekretar skupštine Enis Hadžajlić

Rok od 24 sata, koliko su podnosioci inicijative za smjenu Adnana Muhovića dali predsjedniku SO da zakaže sjednicu, je istekao. Kako su ranije najavili podnosioci incijative, ukoliko to Muhović ne uradi oni će sami zakazati sjednicu lokalnog parlamenta i raspravljati o povjerenju prvog čovjeka SO Petnjica. Muhović je poručio da inicijativa nije prošla predviđenu proceduru. Između ostalog nije zavedena kroz skupštinsku arhivu jer je sekretar bio na godišnjem odmoru.

Kako saznaje Radio Petnjica, sekretar skupštine Enis Hadžajlić je juče završio petnaestodnevni odmor i petodnevno bolovanje i prva jutarnja aktivnost mu je bila da zavede inicijativu koja ga je sačekala na stolu. Prema tome, kako nezvanično kažu u skupšinskoj službi, rokovi za zakazivanje sjednice lokalnog parlamenta teku od juče.

Da podsjetimo, Odbor za imenovanja i razrješenja je već zasijedao i preglasavanjem je predlog prošao proceduru. Prema tumačenju izvora bliskog Muhoviću, inicijativa nije legitimna ni legalna jer nije bila zavedena u djelovodnik Skupštine.

S.R.D.B.