ODBORNICI TRAŽE SMJENU MUHOVIĆA: ZAHTJEV POSLAT POŠTOM JER SKUPŠTINSKE SLUŽBE NE RADE

Petnjica

Danas su predstavnici odbornika DPS, SD i SDP poslali poštom zahtjev za sazivanje vanredne sjednice lokalnog paralemnta sa inicijativom za razrješenje predsjednika SO Adnan Muhovića sa te funkcije. Nakon što su u više navrata pokušali da u skupštinu službu dostave dopis, lokalni odbornici su bili primorani da dopis pošalju poštom.

“Vrata skupštinske službe su cijeli dan zaključana što je još jedan u nizu dokaza da skupštinska služba ne radi svoj posao. Zato smo morali poslati ovu inicijativu za smjenu Muhovića poštom”, saopštili su odbornici.

Prijedlog je podržalo i potpisalo 19 odbornika, 15 odbornika DPS-a i po dva odbornika SDP-a i SD-a. Kako su u obrazloženju inicijative kazali predstavnici potpisnika zahtjeva, Muhović je u svojim izjavama, koje je dao sa pozicije predsjednika Skupštine, izazvao lavinu negativnih komentara u Crnoj Gori i šire i time bacio ljagu na čitav Bihor, na njegove građane i na sve Bošnjake.

„Građani naše opštine ne žele podjele, niti stvaranje nesigurnosti, pa je svako dalje djelovanje Muhovića potrebno onemogućiti sa pozicije predsjednika Skupštine opštine Petnjica. Njegovo obraćanje javnosti Crne Gore u sredstvima javnog informisanja je doprinijelo podizanju tenzija, ugrožavanju multietničnosti i pojavu netrpeljivosti, što nikako nije u interesu naših sugrađana i našeg kraja“, kažu za portal Radija Petnjica predstavnici podnosioca zahtjeva, odmah nakon predaje Skupštinskoj službi.

Shodno Poslovniku o radu Skupštine opštine Petnjica, Predlog za razrješenje može da podnese najmanje 1/3 odbornika u Skupštini. Sjednica Skupštine na kojoj se odlučuje o predlogu za razrješenje predsjednika Skupštine saziva se najkasnije u roku od 15 dana od dana podnošenja predloga, kako je predviđeno članom 24. Poslovnika o radu Skupštine. U slučaju da predsjednik Skupštine ne sazove sjednicu Skupštine u roku iz člana 24, onda na osnovu člana 25 Skupštinu saziva podnosilac predloga za razrešenje.

D.B.