PROMOCIJA KNJIGE POEZIJE „JORGAN OD KAMENA“

Knjiga Ferida Muratovića

Stihozbirka petnjičkog pjesnika Ferida Muratovića „Jorgan od kamena“ biće predstavljena 11. februara ove godine u sali „CLAE“ na Gasperišu – Luksemburg. Očekuje se, kao i prije dvije godine, kada je na ovom istom mjestu organizovana promocija njegove zbirke pjesama „Pjesme noći“ da će sala biti ispunjena do posljednjeg mjesta.

Svi koji budu došli na ovu promociju biće u prilici da se susretnu sa nevjerovatnom skromnošću Ferida Muratovića, čovjeka koji je pregnirana životna iskustva godinama tvorio u stih. On je svojevrsni hroničar svoga zavičaja, pa je svaki događaj propratio pjesmom. Iz svake njegove pjesme, kao plamen, izbija žal za zavičajem.

Svjestan da su okolnosti takve da se, jednostavno, mora živjeti daleko od rodnog kraja i ludo zaljubljen u svaku stopu svoga zavičaja, on iz pjesme u pjesmu govori o svom duhovnom stanju kroz koje prosijava zgusnuta melanholična stvarnost.

Zato, dođite 11. februara u 18:00h u salu CLAE na Gasperišu (Gasperich) na adresu: 26 rue de Gasperich ┃ L-1617 Luxembourg Uz predstavljanje knjige i njenog autora, planira se i određena zabava i koktel.

Kao urednik knjige, kao čovjek koji je odživio nastajanje ove zbirke, u svoje ime i u ime autora najsrdačnije vas pozivam na ovaj svojevrsni poetsko-zabavni ugođaj.

Faiz Softić