FESTIVAL MULTIKULTURE U LUKSEMBURGU

U Luksemburgu se uveliko priprema Veliki festival multikulture, na kojem se predstavi preko sto zemalja svijeta i koji posjeti preko trideset hiljada ljudi.
Polako ali sigurno primiče se Veliki martovski festival multikulture u Luksemburgu na kojem se predstavi, na razne načine, preko sto zemalja svijeta. Svake godine gostuju i pisci i slikari sa Balkana, ponajčešće iz BiH i Crne Gore.

Ove godine gosti festivala biće: Naida Mujkić (BiH) Ksenija Rakočević (CG) Dijana Tiganj (CG) te Rahim Šućov Agović (CG-Sandžak) i Halil Džananović (BiH) koji žive i pišu u Holandiji.
Njihov nastup planiran je za 4. mart (subota) u 18:00H.

Moderator književne večeri bice Resmija Ajdarpašić.

Inače, festival svake godine posjeti oko 30 000 ljudi, a na predstavljanju pisaca sa Balkana – još se nije desilo da sala ne bude ispunjena do posljednjeg mjesta.

Ovo je prvi put da se mlada Dijana Tiganj (Petnjica) predstavi na jednom međunarodnom festivalu, gdje će sa svojom profesoricom Ksenijom Rakočević predstaviti svoj roman „ A vrijeme ide dalje“.
Magistrica književih nauka – Ksenija Rakočević govoriće i o poeziji Naide Mujkić iz Doboja (BiH) koja slovi za jednu od najdarovitijih pjesnikinja u BiH.
Biće ovo prilika da doseljenici sa Balkana puna dva sata uživaju u stihovima istinskih pjesnika i fragmentima djela prozaista.
Iako je do početka festivala ostalo mjesec i po sve je spremno za doček književnih stvaraoca i drugih umjetnika iz cijeloga svijeta.
To su dani kada je cijeli Luksemburg u znaku ovog značajnog festivala koji organizuje „CLAE“ (Comité de liaison des associations d’étrangers) Luksemburg.

F.S.