AMSCG: SAOBRAĆAJ SE ODVIJA OTEŽANO I USPORENO U CIJELOJ CRNOJ GORI

U Crnoj Gori saobraćaj se odvija otežano i usporeno podaci su AMSCG-a do 10.00 časova.

Iz AMSCG su kazali da snijeg umjerenog intenziteta uz jak vjetar stvara mećavu i otežano kretanje.

“Posebnu pažnju skrećemo na dionice u višim planinskim predjelima i preko prevoja gdje na kolovozu ima snijega i leda. Neophodna je maksimalno oprezna vožnja, uz obaveznu upotrebu zimske opreme”, kazali su iz AMSCG.

Saobraćaj je zatvoren za sve kategorije vozila na putu, Virpazar – Petrovac preko Paštrovske gore,

“Zbog snijega nije dozvoljeno kretanje kamionima sa prikolicom i šleperima na dionicama Vilusi – Vraćenovici, Nikšić – Plužine – Šćepan polje, Nikšić – Šavnik, Podgorica – Cetnje – Budva, Vilusi – Grahovo – Lipci i Berane – Rožaje.

“Do 31.03.2017. upotreba zimske opreme je obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom bez obzira na vremenske uslove. Na magistralnom putu m2-3 Cetinje – Budva, dionica Brajići-Lapčići i dionica Ugnji – treća traka Obzovica. Saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično. Na mjestima izvođenja radova saobraćaj je regulisan semaforskom
signalizacijom. Na regionalnom putu r-1 dionica Cetinje – Njeguši promijenjen je režim saobracaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.”

Na magistralnom putu m-2.3 dionica Podgorica – Cetinje u tunelu Mekavac promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Saobraćaj je umjerenog intenziteta..

U 11 nezgoda troje povrijeđenih

U Crnoj Gori se, u protekla 24 sata, dogodilo 11 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedna osoba teže povrijeđena, a dvije lakše.

Policija je izdala 141 nalog za uplatu novčanih kazni i podnijela 11 prekršajnih prijava.

Oduzeto je pet vozačkih dozvola i tri para registarskih tablica.