ZA SPORTISTU GODINE U BIHORSKE DIJASPORE PREDLOŽEN I DENIS ŠABOTIĆ

Denis Šabotić

Emir Šabotić iz Švajcarske za najboljeg sportistu iz dijaspore predlažio je Denisa Šabotića, prvaka Švajcarske u kik boksu WAKO federaciji.
Kik – bokser Denis Šabotić šampion je Švajcarske u kategoriji do 86 kg WAKO federacije. On je nokautom u drugoj rundi savladao Švajcarca Stefana Bernauera. 

Denis je porijeklom iz bihorskog sela Tucanje, a pobjedom nad Bernauerom je kako kaže stavio “rukavice o kiln” i oprostio se od ove borilačke vještine.

“Imao sam svoj cilj, a to je da postanem prvak Švajcarske. U tome sam uspio i moja misija je završena. Sada ću se posvetiti drugim stvarima. Srećan sam što sam se okitio ovim odličjem i što na mene mogu biti ponosni porodica, prijatelji i moj zavičaj’’, kazao je Denis.

Denis se kik – boksom bavi od 16 godine, a u karijeri je boksovao 22 puta zabilježivši izuzetan skor od 17 pobjeda i 5 poraza. U 2016. godini je boksovao 8 puta, pri čemu je 7 puta protivnika porazom pratio iz ringa.

Denis kaže da je naporno radio i trenirao da bi postao prvak Švajcarske. Do marta ove godine trenirao je u klubu Škorpion Gym Safausen sa trenerima Bokijem i Zokijem Veselinovićem.

D.B.