TITULA “ADžO ZINGA” PRIPALA SPOJU MLADOSTI I ISKUSTVA

Početak zimskog perioda i rani zalazak sunca natjera ljude na druženja u zatvorenim i toplim prostorijama. Kao nekad u zavičaju ljudi su se družili uz društvene igre kao što su:potapa, šah, mica, kartške igre i dr.

Pored niz tradicionalnih aktivnosti, posedci i druženja uz društvene igre su svakodnevnica u prostorijama najorganizovanijeg udruženja dijaspore CG, ili za one koji ne znaju, u prostorijama Zavičajnog kluba BIHOR u Luksemburgu.

Tako je u nedelju 11. decembra organizovan turnir u zingu za sve zainteresovane ljude koji vole druženja, ćaskanja i sarete ili znakove o kartama koje imaju u ruci. Tako neko napući usta, neko namigne drugi se nakašlje i još kojekakve znakove šalje svom saigraču,  kako bi zbunili i pobijedili protivnika. Dvadeset ekipa i još nekoliko posmatrača su ispunili prostorije kluba. Turnir je oko 11, zbog odsustva predsjednika kluba koji otišao da primi najveće priznanje koje se dodjeljuje nekoj NVO za filantropiju, nagrada ISKRA, otvorio sekretar Hamdija Rastoder koji je pozdravio prisutne i poželio ugodno druženje te se zahvalio svima onima koji su bilo sta uradili da ZKB dobije nagradu za filantropiju i da je ovo nagrada svih onih koji brinu o Bihoru klubu i CG.

Finalna igra je završena u 21:30h a turnir je osvojio Elvedin Ćupo Muhović i Harun Halilović,  pravi spoj mladosti i iskustva. Pored prelaznog pehara njima je pripala i titula “ADŽO ZINGA”.

Bilo je to još jedno u nizu bezbroj druženja u organizaciji ZKB a pošto se bliže zimski odmori bilo je i priče ko će i kad na putu za zavičaj i tamo sa najrodjenijima provesti novogodišnje praznike. Biće i u zavičaju druženja i posedaka u zimskim noćima uz pršutu, ošaf, kuhani krompir i mirisne domaće jabuke.

RAIF ADROVIĆ